Главна / Друштво / Подељен школски прибор првацима у Прилужју, Племетини, Бабином Мосту и околним местима

Подељен школски прибор првацима у Прилужју, Племетини, Бабином Мосту и околним местима

Ђацима првацима у основним школама “Свети Сава” у Племетини, “Вук Караџић” у Прилужју и “Милан Ракић” у Бабином Мосту, као и у истуреним одељењима у Црквеној Водици и Грацу, подељен је школски прибор који им је даровала општина Грачаница поводом почетка нове школске године.

По речима члана председништва Српске листе и председника општине Грачанице Срђана Поповића, овим се наставља акција помоћи сваком детету које је кренуло у први разред.

– Пресрећан сам зато што видим да има доста деце и зато што су она данас показала да су срећна. Пожелели смо им да имају све петице, да буду добри ђаци, да слушају своје учитељице, а оно што нама доста значи јесте да морамо да радимо на побољшању услова у свим школама, јер ови ђаци прваци значе нашу будућност на Косову и Метохији. Ми ћемо наставити да улажемо у школство, да побољшавамо положај како наших наставника, тако и услове у којима се школују наша деца. Имао сам прилике да разговарам са учитељицама и учитељима. Овде у Бабином Мосту, и то је информација која ме радује, већ наредне године ћемо имати 16 првака. То је свакако велики помак. Обишао сам и обданиште у Прилужју и надаме се да ћемо у наредном периоду за њих обезбедити кревеце и клацкалице за дечје игралиште – навео је на крају посете Срђан Поповић.

Кандидат за посланика испред Српске листе Милан Костић, изразио је задовољство што је Срђан Поповић обишао малишане у овим школама и обрадовао их поклонима.

– Ово је један почетак сарадње енклава са Грачаницом. Пошто ми овде немамо неко веће место и значајно је да општина Грачаница буде што више присутна и сарађује, како бисмо могли да опстанемо на овим просторима, нагласио је Костић.

Ученицама је члан председништва Српске листе поделио пакете са школским прибором, на опште задовољство самих малишана, као и њихових учитеља.

– Свакако је добродошла подршка и помоћ у прибору коју ће ученици користити у току целе школске године – каже учитељица ОШ Вук Караџић у прилужју, Ивана Поповић.

Директор ОШ Вук Караџић у прилужју, Срђан Здравковић уручио је Срђану Поповићу захвалницу поводом додељивања прибора деци и самим тим олакшавања услова за рад.

Председник привременог органа општине Обилић у Племетини Ненад Денић наглашава да је важна добра веза са општином Грачаница, тако би се створили услови за нормалан рад наших образовних установа.

– Хтео бих да се захвалим Срђану Поповићу, који је обрадовао нашу децу школским прибором. Очекујемо да наредна школска година у школи у Бабином Мосту почне у новом објекту и то је лепа вест за све нас – рекао је Денић.

У школи у Бабином Мосту наставу похађа 87 деце, а од тога је првака свега 6. У Прилужју наставу похађа око 250, док у Племетини има око 300 деце у школи.

Check Also

Вучић о КиМ: Да извучемо највише, вратимо нешто што су неки изгубили

Веома је компликована и тешка ситуација за Србију по питању Косова и Метохије, а они …