Главна / Спорт / Вучић одбојкашицама: Хвала за медаљу и још бољи углед Србије
SRBIJA ODBOJKASICE PRIJEM

Вучић одбојкашицама: Хвала за медаљу и још бољи углед Србије

SRBIJA ODBOJKASICE PRIJEM

Хвала вам и на медаљи и на доприносу још бољем угледу Србије, рекао је данас председник Александар Вучић српским одбојкашицама, које су освојиле злато  на Европском првенству у Турској.

“Хвала на величанственом успеху. Народ се обрадовао вашем успеху, више него што мислите”, рекао је Вучић у Председништву.

Каже да ниједна одбојкашка утакмица није била гледанија, пошто је финале са Турском оборила рекорде гледаности и додаје да се преносила на две телевизије – РТС-у и Арени.

“Никада ниједна утакмица није привукла толико гледалаца”, казао је Вучић и истакао да су оне заслужне што је женска одбојка постала национална узданица.

Председник је поручио одбојкашицама да од њих очекује злато на Олимпијским играма у Токију и додао да зна да ће то бити тешко због Кине, Русије и других земаља.

Најавио је да ће држава додатно повећати награде да свако може да добије 50.000 евра за злато у Токију и ако треба да обезбеди све што треба за припреме.

“Бескрајно вам хвала, направиле сте огроман помак у стицању угледа Србије”, поручио је председник.

Женски спорт је по популарности све више испред мушког, не рачунајући фудбал, напоменуо је он.

Подсетио је да је одбојкашице дочекало неколико хиљада грађана, као и да су уз њих биле осим Србије и Република Српска и велики део људи у Црној Гори.

Пренос финалне утакмице је, како каже, био најгледанији и у Турској, где је 15 милиона гледалаца пратило путем две телевизије, што је била велика промоција за нашу змељу.

“Све укупно 450 милиона људи, што је готово цела Европа, могло је да види успех Србје да имамо најбоље спортисте, одбојкашице.

Вучић је напоменуо да се кити туђим перјем, с обзиром да годинама није био ни на једној утакмици и истакао да је то успех одбојкашица, а да је на држави да обезбеди услове, а што и чини.

“Њихова љубав према отаџбини је већа од новца који имамо”, додао је Вучић.

Председник је поручио да морамо да градимо женску одбојку за будућност.

Нашалио се са селектором Зораном Терзићем, који је дугогодишњи шеф стручног штаба женске репрезентације и поручио му да остане на том месту доживотно и да спреми некога да га замени “за 45 година”.

Пожелео је одбојкашицама још много успеха и медаља.

“Ми ћемо да радимо државни посао, да обезбедимо и побољшавамо услове и сигуран сам да ћемо у томе успети”, рекао је Вучић.

Капитен репрезентације Маја Огњановић захвалила је на честиткама и рекла да одбојкашицама не преостаје ништа друго осим да се захвале на изванредним условима које држава и савез пружају.

“Трудићемо се да испунимо очекивања и да се видимо истим поводом, на истом месту ускоро”, рекла је Огњановић.

Одбојкашице су председнику поклониле дрес са бројем 1 и његовим презименом, као и лопту са потписима свих одбојкашица.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Дачић: Кључне потребе младих школовање и посао

Председник СПС Ивица Дачић поручио је да су данас могућност школовања и проналаска посла две …