Главна / Вести / Косово и Метохија / Жарку Веселиновићу продужен притвор за још месец дана

Жарку Веселиновићу продужен притвор за још месец дана

zatvorПретпретресни судија Еулекса у Основном суду у Косовској Митровици продужио је притвор Жарку Веселиновићу за још месец дана, на захтев Еулексовог тужиоца, саопштено је данас из Еулекса.

Судски притвор Веселиновићу је продужен до 29. октобра.

Веселиновић је осумњичен за неколико кривичних дела, међу којима покушај тешког убиства, незаконито власништво, контрола, поседовање или коришћење оружја, крађа, преваре и спречавање службеног лица у вршењу службене дужности, наводи се у саопштењу Еулекса.
“Судија је био задовољан постојањем повећаног броја доказа повезаних са кривичним делом покушаја убиства два припадника полиције. Докази по овој оптужби који су до сада били изнети судији довољно су јаки да повећају степен сумње, али захтевају даље разматрање и процену”, истиче Еулекс.

У саопштењу се наводи да и даље постоји основана сумња када је у питању кривично дело незаконитог поседовања оружја, а када су у питању друге оптужбе, установљено је да не постоји основана сумња против оптуженог.

Такође, у саопштењу се наводи да судија сматра да опасност од бекства Веселиновића и даље остаје на високом нивоу, због веза које има у Србији, околности оптужби подигнутих против њега и потенцијалних немира који могу утицати на његову спремност да се појави у будућим судским процесима.

Због свега тога, судија је закључио да опасност од бекства остаје на таквом нивоу, што захтева доношење одређених мера. Тужилаштво и оптужени имају право да уложе жалбу.

Жарко Веселиновић је ухапшен 29. јула ове године у северном делу Косовске Mитровице.

Извор: Тањуг

Check Also

Kрајем априла на Kосово стиже 50 нових респиратора

Због ситуације са пандемијом коронавируса Kосово би крајем овог месеца требало да набави 50 нових …