Главна / Вести / Косово и Метохија / Караван “Најлепших народних песама” ипак у Косовској Митровици

Караван “Најлепших народних песама” ипак у Косовској Митровици

Поред свих препрека и проблема на административном прелазу Јариње концерт каравана “Најлепше народне песме”, а уједно и концерт којим се обележава 95 година постојања Радио Београда биће одржан 12. септембра у Косовској Митровици.

После 25 сати чекања на прелазу Јариње, данас у шест поподне конвој са техничком опремом, радницима РТС-а и Стаге Сyстем-а ушао је на територију Косова и Метохије.

И поред уредно достављене документације за сву техничку опрему и испоштоване процедуре, косовска администрација упорно је одбијала да пропусти наша возила. Тек захваљујући доброј вољи и ангажовању две жене, директорке ЈП “Мреже Мост” Слађане Иванчевић и министарке локалне самоуправе у косовској влади Адријане Хоџић, конвој РТС-а је ушао на територију Косова и Метохије.

Надамо се да ће упркос овом неочекиваном кашњењу наша екипа обезбедити све техничке предуслове да се концерт успешно одржи.

На сутрашњем концерту у Косовској Митровици са почетком у 21 час уз Народни оркестар РТС-а ће наступити Снежана Ђуришић, Радиша Урошевић, Чеда Марковић, Данка Стојиљковић, Невена Божовић, Ранко Шемић, као и певачи из Косовске Митровице.

Извор: РТС

Check Also

На Косову данас 12 новооболелих, укупно 1.064 заражених

Национални институт за јавно здравље у Приштини саопштио је данас да је на Косову регистровано …