Главна / Вести / Косово и Метохија / Здравственим установама на централном Космету допремљени лекови

Здравственим установама на централном Космету допремљени лекови

Фото: РТВ Грачаница

За здравствене установе на централном Космету стигла је већа количина лекова којом ће се омогућити континуитет у пружању здравствене заштите овдашњем становништву. Лекови су испоручени, поред дуге и компликоване процедуре захваљујући ангажовању надлежних државних институција Републике Србије.

„Што се тиче здравствене заштите и председник Републике Србије, Влада и Канцеларија за КиМ настављају своју борбу да људи на Косову и Метохији имају што боље и квалитетније услове за живот, а велику захвалност дугујуемо и председнику општине Грачаница, председнику привременог органа и људима који су на терену и који се боре да то све функционише како треба“, казао је официр за везу са Приштином Дејан Павићевић

Фото: РТВ Грачаница

„Ово је доказ да су речи Александра Вучића да ће сва могућа помоћ доћи до народа на Косову и Метохији и да се неће одустати да се помогне нашем народу овде иако је ситуација веома тешка. Иако смо суочени са једностраним потезима Приштине  ово је доказ да нисмо заборављени и то је веома драгоцено како за општину Грачаница тако и за целу територију КиМ. Оно што смо добили уверавање је, како од председника Вучића тако и од Канцеларије за КиМ, да се неће стати на овоме и да наш народ на овим просторима није сам“, истакао је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Пристигли лекови по количини и асортиману задовољиће потребе здравствених установа за дужи временски период.

Фото: РТВ Грачаница

„Наша установа и све остале установе на Косову и Метохији ових дана добијају једну изузетну количину лекова, која је веома важна не само по својој количини него и по асортиману тако да ће наше установе и надаље моћи веома стабилно и у континуитету да обављају свој посао у смислу пружања медицинских услуга становништву које се налази у овом делу Косова и Метохије“, казао је директор КБЦ Приштина са седиштем у Грачаници, проф. Братислав Лазић.

„Ми овом испоруком добијамо одређену количину антибиотика, као и лекове за лечење хроничних обољења и самим тим оно штоје јако битно да је овом испоруком покривена наша служба Хитне медицинске помоћи“, истакла је директорица Дома здравља у Грачаници др Мирјана Димитријевић.

Пристигли медикаменти расподељени су овдашњим установама примарне и секундарне здравствене заштите.

Check Also

Канцеларија за КиМ: Коха је гласило које распирује националну и верску нетрпељивост

Коха је гласило које распирује националну и верску нетрпељивост кроз ширење грубих историјских фалсификата, истиче …