Главна / Друштво / Почела изградња куће за породицу Максимовић из Добротина

Почела изградња куће за породицу Максимовић из Добротина

Осмочлана породица Максимовић из Добротина ускоро ће добити кров над главом. Камен темељац за нову кућу данас је положио председник Општине Грачаница Срђан Поповић.

Осмочлана социјално угрожена породица Дејана Максимовића из Добротина тренутно живи у нехуманим условима у трошној и преко сто година старој кући. За ову породицу недавно је у Београду Удружење Срба са Косова организовало донаторску вечеру, а председник Општине Грачаница Срђан Поповић је тада обећао изградњу нове куће.

„Данас испуњавамо оно што смо обећали, почели смо са изградњом нове куће за шесточлану породицу Максимовић и на тај начин обезбедићемо им безбедан кров над главом. Наша је обавеза да бринемо о оваквим породицама, да им створимо нормалне услове за живот, за опстанак и останак на овом простору. Наш циљ су стабилна породица и стабилно друштво“, казао је Поповић.

Поповић је додао да је један од приоритета Општине Грачаница стамбено збрињавање социјално угрожених и подсетио да је пре недељу дана у Грачаници почела изградња стамбене зграде са укупно 36 станова.

Осим председника Поповића, камен темељац данас су поставили и председници Привременог органа СГ Приштина и Општине Липљан, Љубинко Караџић и Златко Лазић, као и домаћин Дејан Максимовић.

Дејанова супруга, Снежана Максимовић изградњом нове куће очекује бољи живот.

„Тешко живимо, од минималца и социјалне помоћи, без купатила и воде у две собице, у једној спавају деца, а ја и супруг у кухињи. Надамо се бољем, у новој кући имаћемо све. Хвала председнику Поповићу и Општини Грачаница што су нам изашли у сусрет“, казала је Снежана.

Кућа за породицу Максимовић четврта је од шест кућа, које ће средствима Општине Грачаница бити изграђене за породице из социјалне категорије.Прошле недеље  започета је изградња кућа породицама Симић из Грачанице, Станојевић из Лапљег Села и Максимовић из Ливађа. Наредних дана требало би да почне изградња куће за породицу Симић из Лепине и Марковић из Сушице.

Извор: Саопштење

Check Also

У ОШ “Кнез Лазар” у Доњој Гуштерици настава на даљину спроведена без проблема

Пандемија корона вируса пореметила је све сфере живота. У новонасталим околностима школе су биле принуђене …