Главна / Вести / Косово и Метохија / Мештанима Прилужја нова спортска хала, а Радосављевићима из Племетине нов дом

Мештанима Прилужја нова спортска хала, а Радосављевићима из Племетине нов дом

Ђаци ОШ “Вук Караџић”, али и млади Прилужја добили су нову спортску халу,  укупне површине око 1500 квадрата.

У присуству бројних грађана,  халу су на коришћење предали председник и потпредседник Српске листе,  Горан Ракић и Далибор Јевтић, који су истакли да је спортска хала увод у инвестициона улагања која су планирана за наредни период, уз отварање и нових радних места.

“Желим да вам кажем да је држава Србија и Канцеларија за КиМ обезбедила значајан број нових радних места”, истакао је Ракић и још једном позвао Србе на јединство.

Потпредседник Српске листе Далибор Јевтић, рекао је да овај објекат само говори у прилог чињеници да ће Српска листа увек бити са народом да чује шта су његови приоритети.

“Ми смо сада разговарали и већ имамо неке идеје, које за циљ имају да ви сутра имате боље услове и за живот,  рад,  лечење и све оно што вама суштински значи да останете инаставите да живите и овде у Прилужју, али и у Племетини и свим другим местима где наши сународници живе”, рекао је Јевтић.

Челници Српске листе су такође данас својим присуством,  озваничили одлуку да се породици Радосављевић у Племетини гради нова кућа.

Младом брачном пару, који сада живи у старој кући, обећано је изналажење могућности за њихово запослење.

Домаћин породице Стеван Радосављевић каже да га је вест о изградњи нове куће јако обрадовала, али и истиче  да тренутно живи од социјалне помоћи иако је завршио два факултета.

Потпредседник Српске листе Далибор Јевтић,  рекао је  да је нова кућа за Радосављевиће део пројекта којим је планирана израдња 25 кућа на читавом простору Косова и Метохије.

„Породица Радосављевић је добар пример онога зашта се ми залажемо као Српска листа, а то је опстанак младих људи са децом. Први корак у том циљу је изградња куће, а поред тога добиће и комплетан намештај, али и подршку за покретање сопственог бизниса. Трудићемо се и да  домаћин добије стално запослење као образован човек и мислим да заслужује  да има у дугорочном смислу тај вид егзистенције“, рекао је Јевтић.

И у Прилужју и у Племетини представници Српске листе разговарали су са грађанима, који су им изнели свакодневне проблеме и упознали их са условима у којима се живи у изолованим српским срединама.

 

 

 

Check Also

„Печат херцега Шћепана“ Живојину Ракочевићу књижевнику из Грачанице

Управни одбор културне манифестације „Трг од ћирилице” једногласно је донео одлуку да овогодишњи „Печат херцега …