Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић са директорком Унеска: Српско наслеђе на КиМ је наслеђе целог света

Вучић са директорком Унеска: Српско наслеђе на КиМ је наслеђе целог света

Председник Александар Вучић примио је генералну директорку Организације Уједињених нација за образовање, науку и културу Одри Азуле, са којом је разговарао о могућностима за садржајнију сарадњу, као и заштити српског наслеђа на КиМ.

Александар Вучић је рекао да Србија цени активности Унеска у заштити угроженог српског историјског, културног и верског наслеђа на КиМ, јер је то наслеђе целог света, пренела је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Како се наводи, Вучић је подржао напоре генералне директорке Одри Азуле да сачува темељне вредности на којима је заснован рад Унеска, као и да спречи политизацију те организације.

Председник је подржао различите програме Унеска у свим областима које та организација покрива, а посебно у области образовања.

Двоје саговорника су се сагласили да је важно спречити негативни утицај модерних технологија на образовање младих генерација.

Генерална директорка Одри Азуле је рекла да је Србија, као члан Извршног савета, велика подршка њеним напорима за реформу Унеска.

Извор: РТС

Check Also

Брнабић: Приштина да укине таксе, треба да олакшавамо трговину

Премијерка Ана Брнабић поручила је данас у Лондону, на самиту о Западном Балкану, да Приштина …