Главна / Вести / Косово и Метохија / Рачунари и пројектори за ОШ у Угљару и Сушици у циљу боље едукације ученика

Рачунари и пројектори за ОШ у Угљару и Сушици у циљу боље едукације ученика

фото: РТВ Грачаница

Општина Грачаница доделила је данас 25 рачунара и девет пројектора основним школама у Угљару и Сушици, у циљу боље едукације ученика.

Донацију поменутим школама уручили су председник општине Грачаница Срђан Поповић и председник Привременог органа општине Приштина Љубинко Караџић.

“Данас смо поделили двадесет пет компјутера и девет пројектора, скоро свим школама на територији општине Грачаница. Неким школама ће рачунари послужити за наставу  у кабинетима за информатику, неке школе ће рачунаре искористити за електронске дневнике, а ми ћемо се трудити да им и надаље обезбеђујемо неопходне услове за рад”, рекао је Поповић за РТВ Грачаница.

Иако је ове године број уписане деце у предшколској установи у Угљару у видно мањем броју, васпитно и наставно особље труди се да ученицима који наставу похађају у ОШ у Угљару пружају квалитетно образовање, које ће испратити модерне европске стандарде, а последњи такав корак у нашој земљи јесте увођење електронских дневника, што се од ове године примењује и у школама које функционишу на овим просторима.

фото: РТВ Грачаница

“Похвалио бих сарадњу са Локалном самоуправом, без које ми не бисмо могли даље да напредујемо, јер су нам средства ограничена,  а комплетна помоћ која се тиче набавне нових средстава долази управо од општине Грачаница и привременог органа општине Приштина који путем Канцеларије за КиМ излази у сусрет нашим школама”, истакао је Милан Димитријевић, директор Електротехничке школе, која је од 1999. године смештена у просторијaмa OШ “Свети Сава” Сушици.

ОШ “Свети Сава”у Сушици једина је школа на централном Космету која се може похвалити и поносити високом оценом, врлодобар (4), којом се истичу на листи школа са високим нивоом едукације, према проценама Министарства просвете Републике Србије. Осам рачунара који су им данас додељени, додатни сустимуланс за даљи успешан рад и едукацију ученика.

фото: РТВ Грачаница

“Наша школа је у дефициту са рачунарима и ова помоћ ће свакако бити од користи, јер смо 01. септембра почели са применом електронских дневника, тако да су  од велике помоћи и нашим ученицима али и наставном кадру”, рекао је Горан Јовић, директор ОШ у Угљару у изјави за РТВ Грачаница.

Како су председници општине Грачаница и Привременог органа општине Приштина рекли, радиће се и даље на обезбеђивању услова, како би се ученицима омогућило образовање достојно добу у којем живимо и пре свега подстакао њихов опстанак и останак на овим просторима.

Check Also

Брнабић: Приштина да укине таксе, треба да олакшавамо трговину

Премијерка Ана Брнабић поручила је данас у Лондону, на самиту о Западном Балкану, да Приштина …