Главна / Вести / Косово и Метохија / Представници Апотекарске установе Београд данас посетили Грачаницу

Представници Апотекарске установе Београд данас посетили Грачаницу

Представници Апотекарске установе Београд данас су посетили општину Грачаница. Најпре их је примио председник општине Грачаница Срђан Поповић, а затим су заједно обишли истурено одељење Медицинске школе у Лепини где су  будуће фармацеутске техничаре у сарадњи са Галеником опремили новим ранчевима и школским прибором .

Директорица Апотеке Београд Јасминка Бјелетић  захвалила је и навела да је установа којом она руководи увек спремна на помоћ и сарадњу.

„ Скромна донација је само помоћ у њиховој даљој едукацији и да као средњошколци започну свој нови радни век јер су већ на том путу и да сутра буду грађани који ће здравствену заштиту на овој територији на КиМ одржати. Позивам да нас посете и они ђаци који никада нису били. Увек можете да се ослоните на Београд и та повезаност никада не сме да престане“, казала је Бјелетић.

 

Председник општине Грачаница Срђан Поповић захвалио је директорици Апотекарске установе Београд на посети и поклонима и истакао да је ово само наставак сарадње општине Грачаница и средње Медицинске школе са Апотеком Београд.

„ Ученици ове школе су посетили Београд недавно како би видели како функционише Апотека и имали су прилике да виде услове у којима они раде и та посета је за њих била драгоцено искуство. Разговарали смо са директорицом да се та пракса настави и убудуће јер је едукација веома важан фактор у усавршавању и образовању, а да не говорим о томе колико је здравствени систем битан на Косову и опстанак нашег народа“, казао је Поповић.

Директор Средње Медицинске школе Миодраг Живић, навео је да им ова посета много значи а посебно будућим фармацеутским техничарима.

Након обиласка Медицинске школе директорка Јасминка  Бјелетић је са сарадницима кренула у обилазак КБЦ-а Приштина-Грачаница и том приликом најавила донацију овој установи у наредним данима.

“Драго ми је да смо могли да дођемо, да видимо услове у којима ради ова установа и да помогнемо колико можемо са наше стране. Ускоро ће стићи донација санитетског материјала, потребно је само средити неоходну документацију”, рекла је Бјелетић.

Проф.др Братислав Лазић захвалио се на посети представницима Апотеке Београд.

“Они су данас дошли да нас обиђу, да виде како ми радимо и функционишемо и наравно, да нам изразе подршку као једна друштвено-одговорна компанија која нам долази из Републике Србије и најаве једну значајну донацију која ће се десити у наредним данима и која је сада у процедури око административих дозвола”, рекао  је Лазић.

Check Also

Брнабић: Приштина да укине таксе, треба да олакшавамо трговину

Премијерка Ана Брнабић поручила је данас у Лондону, на самиту о Западном Балкану, да Приштина …