Главна / Вести / Косово и Метохија / Симић: Одлука ЦИК-а дискриминаторска

Симић: Одлука ЦИК-а дискриминаторска

Потпредседник Српске листе Игор Симић изјавио је данас да је одлука косовске Централне изборне комисије (ЦИК) да одбије жалбу ове најјаче странке косовских Срба дискриминаторска и најавио нову жалбу.

Веће за жалбе ЦИК-а одбацило је жалбу Српске листе на упуство комисије према којем на предстојећим парламентарним изборима 6. октобра могу гласати само бирачи који имају косовска документа.

“Одлуком да се одбије жалба Српске листе на противзаконито и дискриминаторско упутство којим се одузима право гласа Србима на КиМ наставља се силовање правде од стране косовских институција”, изјавио је Симић за Косово Онлајн.

Он је истакао да је уверен да је ова одлука ЦИК-а противзаконита и антисрпска и да је, како наводи, “подржана од стране неких западних амбасада, албанских партија и приватних Срба послушника, који спроводе политику против сопственог народа”.

Симић је најавио да ће Српска листа, у законском року поднети жалбу на ову одлуку у нади да постоји бар мало правде у овом зачараном кругу неправде и подлости.

“Сви ови синхронизовани напади на српски народ имају за циљ да нас ослабе. Оно што сви у Приштини и послушни Срби и странци и албански лидери заборављају, ово није ни 1999, ни 2004, а ни 2008. Србија је економски јача и снажнија, а политика председника Александра Вучића је центрифугална сила којом се бришу све разлике и размирице а српски народ јача и сабија своје редове како би заштитио сопствене интересе и опстанак на КиМ”, поручио је Симић.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Брнабић: Приштина да укине таксе, треба да олакшавамо трговину

Премијерка Ана Брнабић поручила је данас у Лондону, на самиту о Западном Балкану, да Приштина …