Главна / Вести / Косово и Метохија / Видео: Срђан Поповић о актуелним дешавањима и манифестацији “Дани општине Грачаница”

Видео: Срђан Поповић о актуелним дешавањима и манифестацији “Дани општине Грачаница”

Председник општине Грачаница Срђан Поповић у Јутарњем програму РТВ Грачаница рекао је да општина помаже својим мештанима и да ће се тај континуитет  наставити и наредне године.

На наше питање да се помогне породици Петровић из Радева, коју смо недавно обишли и суочили се са њиховим тешким животом, Поповић је обећао да ће у што скоријем року посетити ову породицу.

„Као и претходног пута и сада на инсистирање Ваше медијске куће помогли смо породици Максимовић из Добротина. Пре неколико дана је започета изградња куће за ту породицу. Обећавам и сада да ћу посетити породицу Петровић и колико будемо у могућности и помогнемо. Потребна је та узајамна сарадња медија и општине, тако и помажемо и допуњујемо једни друге“, рекао је Поповић.

За неколико дана почињу „Дани општине Грачаница“, према речима Поповића све је спремно.

„Од 19.  до 21. септембра као и прошле године биће то свечано обележавање, позивамо све који могу да дођу да присуствују обележавању. Припремили смо квалитетне догађаје, тренутке за опуштања и дружења. Локална самоуправа се потрудила да, предвиђеним садржајима, задовољи укусе свих грађана, који се огледа у наступима еминентних музичких уметника и других културних и спортских догађаја”, рекао је Поповић.

Првог дана, 19. септембра, у 21 час на платоу испред зграде Општине Грачаница очекује нас смотра фолкора и концерт етно певачице Данице Крстић.

Другог дана, 20. септембра програм се наставља карневалом ПУ „Сунце“ у Доњој Гуштерици и ПУ „Наша радост“ у Угљару, спортским турнирима у одбојци, кошарци и фудбалу за средње школе, ликовном колонијом, дечијом представом у Дому културе у Грачаници.

Истог дана за све грађане биће организован музички спектакл, концерт популарног Лексингтон бенда у 21 час на платоу испред зграде Општине Грачаница.

Трећег дана обележавања, 21. септембра, на Дан општине у манастиру Грачаница служиће се Света литургија, након чега ће бити организоване литије улицама Грачанице.

У 20 часова у Дому културе у Грачаници одржаће се Свечана академија, а потом и концерт Великог тамбурашког оркестра РТВ Војводина.

Више у видео линку:

Check Also

У Србији до сада тестирано 5.000 особа, потврђено нових 111 случајева

На Институту Торлак у последња 24 сата тестирани су узорци 637 особа од којих је …