Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа: Притисак на грађане од стране екстремистичких кругова

Српска листа: Притисак на грађане од стране екстремистичких кругова

Пре пар дана на планини Мокра Гора, у општини Зубин Поток, група Албанаца је исписивала графите УЧК на алпинистичкој стази “Виа Ферата-Берим”, а слике свог “подухвата” објавили су на друштвеној мрежи инстаграм, тачније на профилу “IdealBekaj”.
Оно што посебно забрињава је да су те особе на фотографијама у маскирним униформама са дугим цевима, те се поставља питање коме је потребна оваква провокација у овом тренутку и са каквим циљем.
Као што смо више пута упозоравали јавност, како се приближавамо изборном дану, поред укидања права гласа Србима од стране Централне изборне комисије у Приштини, притисак над грађанима долази и од стране екстремистичких кругова – наводи Српска листа у саопштењу.
Српска листа позива КФОР, Еулекс и полицију да најхитније идентификује, пронађе и лиши слободе ова лица, али и утврде ко су налогодавци оваквог понашања и са којим циљем. Истовремено захтевамо да сви надлежни појачају будност и превентивно делују како би се на Космету сачувао мир и безбедност свих грађана, а посебно невећинских заједница.

Check Also

Представници Канцеларије за КиМ и Министарства просвете обишли ученике у Грачаници

Ученици основних и средњих школа на територији централног Косова и Метохије данас су, након три …