Главна / Друштво / Дечјом приредбом отворени “Дани општине Грачаница”

Дечјом приредбом отворени “Дани општине Грачаница”

Манифестацију “Дани општине Грачаница” отворили су најмлађи. На платоу испред Дома културе у Грачаници, поводом отварања Дана општине, дечју приредбу организовала је Предшколска установа Ђурђевак из Грачанице.

Пред великим бројем окупљених грађана, званично су манифестацију отворили председник општине Грачаница Срђан Поповић и помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић.

“Овај  прелеп дан за општину Грачаница можемо славити и као дан победе, а победа је кад видимо оволико деце и оволико младости на једном месту. Морамо да негујемо нашу културу и наш идентитет, а све то је садржано у програму, који смо припремили у оквиру  “Дана општине Грачаница”, рекао је на отварању председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Помоћник директора канцеларије за КиМ Дамјан Јовић, изразио је задовољство што је данас са мештанима Грачанице.

“Веома сам срећан и што видим оволико деце и оволико младости. То је нада да имамо будућност, а на том путу развоја и бољитка Влада Републике Србије биће уз вас и помоћи да се очува српско име и српски идентитет на КиМ. Покушаћемо да вам створимо и најбоље услове за ове младе људе,  да могу да се школују, али и да имају адекватну здравствену заштиту “, казао је Јовић, који је мештанима  захвалио што “чувају српску породицу и српско име на овом простору”.

У оквиру данашњег програма прославе Дана општине, биће одржани и бројни турнири у одбојци, кошарци и фудбалу, а вечерас ће бити одржана и смотра фолклора и концерт етно певачице Данице Крстић.

Дан општине Грачаница обележава се на Малу Госпојину, када ће у манастиру Грачаница бити служена литургија , а улицама Грачаница проћи литије.

Check Also

Призренска богословија обележила славу и крај школске године

Слава богословије Св. Кирил и Методије у царском Призрену прослављена је ове године скромно, без …