Главна / Вести / Косово и Метохија / Решавање проблема загађења речног корита у Лапљем Селу

Решавање проблема загађења речног корита у Лапљем Селу

У режији министарства администрације локалне самоуправе одржан је састанак у кабинету министарке Адријане Хоџић. Састанку су присуствовали министар просторног планирања и животне средине Фатмир Матоши, грађевински инспектор у МППЖС-у Фљорије Kћику, представник општине Грачаница односно директор за урбанизам у општини Грачаница Дејан Јовановић, у присуству народног адвоката Хиљмија Јашарија и негове заменице Марије Радуловић.

На састанку су предочени проблеми на терену и све стране су се сложиле да је приоритет свих приоритета решавање овог проблема кроз изналажење трајног и одрживог решења.

Иако су позвани, представници општине Приштина и општине Kосово Поље нису присуствовали првом састанку овог типа.

Министар Матоши је изразио спремност за издвајање знатних средстава, како би смо на адекватан начин започели решавање овог проблема.

Са друге стране, локална самоуправа Грачаница је охрабрена да упути конкретне захтеве кроз предлоге пројеката, како би се решавању овог проблема приступило и са локалног и са централног нивоа.

Институција омбудсмана на челу са Хиљмијем Јашаријем, инсистира на поштовању закона и законских обавеза које имају и централне и локалне власти према грађанима.

Министарство администрације локалне самоуправе изразило је спремност за константну подршку и координацију како би се проблем реке Грачанке у Лапљем Селу, трајно решио.

Check Also

Призренска богословија обележила славу и крај школске године

Слава богословије Св. Кирил и Методије у царском Призрену прослављена је ове године скромно, без …