Главна / Вести / Косово и Метохија / Јовић и Поповић обишли породицу Милић у Скуланеву и уручили помоћ

Јовић и Поповић обишли породицу Милић у Скуланеву и уручили помоћ

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић и председник општине Грачаница Срђан Поповић обишли су данас породицу Милић из Скуланева и уручили јој новчану помоћ коју ће ова породица усмерити на завршетак куће, као и пакете намирница. Ова породица са четворо деце живи у веома лошим економским условима и свака помоћ им је добродошла.

Канцеларија за Косово и Метохију труди се да свакој породици која је угрожена изађе у сусрет и помогне, што потврђује и данашња посета Дамјана Јовића.

– Чињеница је да има доста наших људи који тешко прилично живе овде у централном делу Косова и Метохије, али и у другим деловима, у Поморављу, у Метохији и на другим местима широм покрајине. То јесте последица односа Албанаца према Србима овде још од 1999. године. Не можемо све проблеме решити, али мислим да је држава све више у могућности да реши проблеме за све већи број људи. Конкретно, нисмо овде да обећамо, па да одемо да се распитамо да ли можемо да помогнемо, већ смо се прво распитали, а када смо добили уверење да можемо да помогнемо овим људима, онда смо тек дошли. Мислим да ћемо им до зиме помоћи да њихова кућа буде условна за живот. Данас је важна порука одавде да су и наши људи из Бановаца, обични људи, Срби, осетили потребу да покажу солидарност са нашим народом на Косову и Метохији и да су кроз хуманитарну активност давањем личних прилога прикупили одређени износ новца који је овој породици предат. Битно је да држава помаже, држава ће помагати све више. Мислим да је упућена и добра порука да наш народ покаже солидарност са људима који овде живе. Мислим да смо данас овој породици учинили дан лепшим, а трудићемо се да ова деца имају што безбрижније одрастање и да их испратимо као успешне здраве људе једног дана – нагласио је Јовић приликом уручења помоћи.

Игор Милић ради као помоћни радник у просвети и како каже, с муком успева да издржава породицу.

– У веома смо лошој ситуацији. Понекад смо приморани да много тога ускратимо деци како бисмо успели да завршимо кућу – каже Игор Милић из Скуланева.

Породици Јовић ће ова помоћ много значити у наставку радова на кући, као и када су у питању услови живота у наредном периоду.

Check Also

Призренска богословија обележила славу и крај школске године

Слава богословије Св. Кирил и Методије у царском Призрену прослављена је ове године скромно, без …