Главна / Друштво / Уз фолклор, хор и Даницу Крстић одржано етно вече у Грачаници

Уз фолклор, хор и Даницу Крстић одржано етно вече у Грачаници

У оквиру манифестације „Дани општине Грачаница“ вечерас је у Дому културе у Грачаници одржано етно вече. Грачаничкој публици најпре се предствио хор Симонида из Грачанице духовним песмама, а потом су наступила културно уметничка друштва са централонг Косова.

Специјални гост вечери била је млада уметница са анђеоским гласом Даница Крстић, која се бави извођењем етно музике.

За програм РТВ Грачаница Даница је истакла да је први пут у Грачаници, али нада се, не и последњи.

„Надам се да ћемо се опет дружити и то већ следеће године. Захваљујем се свима на позиву, дивно ми је овде и веома сам лепо дочекана“, казала је Даница.

Она  је истакла да једва чека сутра ујутру да обиђе манастир Грачаницу.

„Једва чекам јутро како бих обишла манастир Грачаницу, то ми је велика жеља и веома се радујем томе. Свиђа ми се овде, јако је лепо и људи су дивни. Данас сам обишла Приштину и већ сутра након обиласка манастира Грачанице путујем за Вишеград, где ме очекује још један концерт“, рекла је Даница.

Вечерас је грачаничка публика имала јединствену прилику да ужива у несвакидашњем гласу ове младе певачице, која је између осталих певала и косовске етно песме.

У оквиру вечери на смотри фолклора наступио је национални ансамбл „Венац“ и културно уметничка друштва „Симонида“ из Грачанице, „Славуј“ из Бадовца и „Бранко Меденица“ из Угљара.

Манифестација „Дани општине Грачаница“ се наставља и оквиру ње нас и у наредна два дана, очекује још много културно-забавних и спортских дешавања.

Check Also

Comnet најоштрије осуђује претње упућене новинарки Информера Милици Дакић

Удружење електронских медија Comnet најоштрије осуђује бруталне претње, које су путем друштвених мрежа  упућене новинарки …