Главна / Некатегоризовано / Нова кућа за породицу Стевић у Бадовцу

Нова кућа за породицу Стевић у Бадовцу

Председник општине Грачаница Срђан Поповић, заједно са помоћником  директора Канцеларије за КиМ Дамјаном  Јовићем, председником Привременог органа СГ Приштина и државним секретаром Министарства привреде РС Бранимиром Стојановићем ,  положили су данас камен темељац за изградњу куће породици недавно погинулог Немање Стевића из Сушице.

Самохрана мајка Катарина Стевић у овој кући одгајаће троје малолетне деце, а председник општине Грачаница Срђан Поповић истиче да неће стати са изградњом кућа и станова, све док свака породица у општини којој је то потребно не добије свој кров над главом.

“Недавно смо поставили камен темељац за изградњу 36 станова, до сада смо поделили око 52 стана и сарадили више од 30 кућа. Наш циљ је утемељење и опстанак  наших породица на овом простору”, казао је Поповић.

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић захвалио се општини Грачаница,  која по његовим речима свакога дана показује бригу, пажњу и одговорност за породице.

„Ово је само једна у низу кућа коју ћемо и општина Грачаница  и Република Србија и сви ми заједно градити. Са нама су данас овде и колеге из најсевернијег српског града, Суботице, што само сведочи о ономе што нам је некада највише недостајало а чега данас све више имамо а то су слога и јединство. Срећом имамо и све више могућности да помажемо и породице и школе и обданишта и све оно што је неопходно да би наш народ овде сваким даном све боље живео”, рекао  је Јовић.

Полагању камена темељца за кућу породице Стевић, присуствовао је и градоначелник Суботице Богдан Лабан.

 

Иначе, ово је пета од укупно шест кућа, које ће општина Грачаница до краја године изградити, а које су намењене социјално угроженим породицама и младим брачним паровима.

 

 

 

Check Also

Дачић: Београд и Приштина далеко од обнове дијалога

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да су Београд и Приштина далеко од …