Главна / Друштво / КУД “Славуј”из Бадовца обележава 6 година постојања

КУД “Славуј”из Бадовца обележава 6 година постојања

 

КУД „Славуј“ из Бадовца у суботу 28. септембра обележиће 6 година постојања и рада. Ово културно-уметничко друштво до сада бележи бројне успехе и награде, истакао је гостујућу у Јутарњем програму РТВ Грачаница, директор Момчило Недељковић.

„Шесту годину постојања обележићемо пригодним програмом на стадиону у Бадовцу, очекујемо и госте, наше пријатеље из централне Србије код којих смо и ми често гости. Није било лако опстати, али уз труд свих нас, чланова и родитеља, локалне самоуправе и градоначелника Срђана Поповића који нам здушно помаже, као и многих донатора ми прослављамо 6. годину постојања и веома смо срећни због тога“, истакао је Недељковић и изразио захвалност свима који помажу да ово друштво опстане .

Недељковић је нагласио да КУД „Славуј“ још увек нема своје ношње и да ће им у наредној години приоритет бити набавка истих.

„Ношња је веома скупа и ми немамо средства за куповину, али се надам да ћемо наћи неког ко је вољан да нам помогне. За сваку кореографију ношња је другачија и то нам је додатни проблем јер смо ми мало друштво и немо финансијских могућности за тако нешто. При том, често путујемо, гостујемо код наших пријатеља широм Србије, а све то успевамо уз помоћ општине Грачаница, на чему сам им захвалан“, казао је Недељковић.

КУД „Славуј“ се труди да  испоштује сва културно-уметничка друштва која их позову у госте и активно ради на припреми нових кореографија.

Check Also

Ученици Гимназије У Лапљем Селу приредили “Гимназијалски доручак”

Ђачки парламент Гимназије у Лапљем Селу, осмислио је и у сарадњи са свим ученицима и …