Главна / Друштво / КУД “Славуј”из Бадовца обележава 6 година постојања

КУД “Славуј”из Бадовца обележава 6 година постојања

 

КУД „Славуј“ из Бадовца у суботу 28. септембра обележиће 6 година постојања и рада. Ово културно-уметничко друштво до сада бележи бројне успехе и награде, истакао је гостујућу у Јутарњем програму РТВ Грачаница, директор Момчило Недељковић.

„Шесту годину постојања обележићемо пригодним програмом на стадиону у Бадовцу, очекујемо и госте, наше пријатеље из централне Србије код којих смо и ми често гости. Није било лако опстати, али уз труд свих нас, чланова и родитеља, локалне самоуправе и градоначелника Срђана Поповића који нам здушно помаже, као и многих донатора ми прослављамо 6. годину постојања и веома смо срећни због тога“, истакао је Недељковић и изразио захвалност свима који помажу да ово друштво опстане .

Недељковић је нагласио да КУД „Славуј“ још увек нема своје ношње и да ће им у наредној години приоритет бити набавка истих.

„Ношња је веома скупа и ми немамо средства за куповину, али се надам да ћемо наћи неког ко је вољан да нам помогне. За сваку кореографију ношња је другачија и то нам је додатни проблем јер смо ми мало друштво и немо финансијских могућности за тако нешто. При том, често путујемо, гостујемо код наших пријатеља широм Србије, а све то успевамо уз помоћ општине Грачаница, на чему сам им захвалан“, казао је Недељковић.

КУД „Славуј“ се труди да  испоштује сва културно-уметничка друштва која их позову у госте и активно ради на припреми нових кореографија.

Check Also

ЈКП “Комуналац” заједно са мештанима Сушице, организује акцију чишћења села

Поводом Светског дана заштите животне средине који се обележава 5. јуна, Јавно комунално предузеће „Комуналац“ …