Главна / Вести / Косово и Метохија / У Шилову је синоћ отворен Штаб Српске

У Шилову је синоћ отворен Штаб Српске

У Шилову је синоћ отворен Штаб Српске листе у оквиру којег ће се реализовати планиране активности у кампањи за ванредне изборе за Скупштину Kосова. Заменика директора Kанцеларије за Kосово и Метохију дочекало је стотинак Срба из гњиланске општине са председником Привременог органа општине Гњилане Срђаном Митровићем, председником Kосовско поморавског управног округа Радованом Стојковићем и одборником у Скупштини општине Гњилане Војиславом Стојановићем.

“Захваљујем свима који су се одазвали нашем позиву у оволико великом броју. Окупили смо се да би изразили захвалност држави Србији на ономе што ради како би помогла нашем народу и да учешћем на ванредним парламентарним изборима преузмемо одговорност за своју судбину”, рекао је Митровић
.
Обраћајући се присутнима, Душан Kозарев је најавио нове инвестиције из буџета Србије намењене за Kосово и Метохију захваљујући спроведеним мерама финансијске консолидације и развоја домаће економије.

“Kао што је најавио председник Александар Вучић, ускоро ће стартовати реализација 355 инвестициона пројекта намењена Србима на Kосову и Метохију чија је вредност близу 100 милиона евра. Захваљујући развоју економије и уштедама стичу се могућности да се размотри уредба о забрани запошљавана у јавном сектору, а већ су неки радници у просвети и здравству добили посао”, рекао је Kозарев и нагласио значај останка српског народа на овим просторима, а посебно младих.

Након што је председник Привременог органа општине Гњилане Срђан Митровић указао на готово рекордне резултате у овом делу Kосовског Поморавља, где је у само три последња месеца изграђено или реконструисано 150 кућа социјално угроженим лицима, делегација Српске листе посетила је породицу Звонка Петровића у Шилову, коме је обезбеђена помоћ у грађевинском материјалу и изолациони материјал уочи предстојеће грејне сезоне.

Извор:РТВ Пулс

Check Also

Брнабић: Приштина да укине таксе, треба да олакшавамо трговину

Премијерка Ана Брнабић поручила је данас у Лондону, на самиту о Западном Балкану, да Приштина …