Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа у Грачаници: Јединство и слога наше најјаче оружје

Српска листа у Грачаници: Јединство и слога наше најјаче оружје

У Дому културе у Грачаници одржана је предизборна конвенција Српске листе.

На конвенцији је поручено да је Српска листа странка обичних људи, која ради за обичне људе и зато је прву реч имао човек из народа Душан Борисављевић,студент четврте године Факултета техничких наука.

„Ове моје речи не представљају политички говор, већ мој напор да останем и опстанем овде где јесам. Ове моје речи представљају оруђе којим се ја борим да останем ту где сам рођен, ту где припадам“, истакао је у говору Борисављевић.

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић нагласио је да су ово судбоносни избори и да сви знамо шта нам је чинити.

„Данас у Грачаници је празник, баш као и пре пар дана када смо на овом истом месту обележили Дан општине Грачаница. Празник је зато што смо се сви окупили, зато што је пуна сала, зато што више стотина људи је испред сале и не може да уђе. Ми сви добро знамо шта нам је чинити 6. октобра. Ово су судбоносни избори, на којима Српска листа мора да победи“, нагласио је Петковић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић нагласио је да је задатак свих нас да изаберемо проверене и поштене људе.

„Из Грачанице данас шаљемо поруку јединства и упућујемо позив на јединство и спремност да заједнички одолимо притисцима и изазовима који су пред нама. Задатак свих нас је да изаберемо проверене, часне и поштене људе који неће ћутати у скупштини и који ће се увек борити за истину“, казао је Поповић.

У програму Српске листе који је на скупу прочитан наводи се да међу нама нема граница ни географских ни духовних, када се боримо за оно што је наше сви смо као један.

„Српска листа је данас име и презиме за јединство, за слогу, за оно што треба да буде наш крајњи циљ, а то је опстанак и повратак наших сународника на ове просторе“, казао је потпредседник Српске листе Далибор Јевтић.

„Били смо заједно много пута када је било тешко, борили се много пута у немогућим условима али смо увек из тих борби излазили као победници, сложни и јачи. Наша највећа снага лежи у нашем јединству и слози али и огромној подршци коју смо имали и последњих 20 година од наше државе, која је данас јачанего икада“, казао је Љубинко Караџић, кандидат за посланика Српске листе.

Председник Српске листе Горан Ракић истакао је да је  јединство оно што даје снагу за даљу борбу за опстанак .

„Када видим колико нас је данас овде сабраних испод једног барјака наше матице Србије схватам да је то оно што нам даје снагу да радимо још боље и истрајемо одлучни у заједничкој одбрани КиМ да сачувамо нашавековна огњишта“, казао је Ракић.

Сала грачаничког Дома културе била је премала да прими све присталице Српске листе, које су желеле да присуствују конвенцији тако да је велики број њих био присутан и у дворишту Дома културе док је конвенција трајала.

Check Also

Брнабић: Приштина да укине таксе, треба да олакшавамо трговину

Премијерка Ана Брнабић поручила је данас у Лондону, на самиту о Западном Балкану, да Приштина …