Главна / Вести / Косово и Метохија / Зубин Поток: Братска помоћ Општине Вождовац

Зубин Поток: Братска помоћ Општине Вождовац

Председник Општине Вождовац Александар Савић посетио је Зубин Поток и средњој школи „Григорије Божовић“ донирао лаптопове и опреме за кабинет информатике, у вредности од 1,5 милиона динара. Најмлађе мештане Ибарског Колашина обрадовао је слаткишима.

Ова донација је веома значајна за школу „Григорије Божовић“ јер ће лаптопови олакшати наставу и професорима и ученицима.

Ивица Трифуновић директор средње школе „Григорије Божовић“ у Зубином Потоку захвалио се председнику Општине Вождовац Александру Савићу на посети и вредном поклону.

“Овом донацијом унапредићемо процес образовног рада у нашој школи”, рекао је Трифуновић.

“Поред ове помоћи много нам значи подршка јер знамо да нисмо сами”, истакао је градоначелник Зубиног Потока Срђан Вуловић.

“Нашем народу на Косову и Метохији потребно је много тога али највише нам је потребна слобода и подршка наше браће која живе широм Србије и целог света. Наш опстанак овде значи опстанак Србије и њене државности”, рекао је Вуловић.

“Знамо да вам није лако, знамо да вам је тешко, али ево по споразуму који је потписала Канцеларијом за КиМ са свим београдским општинама, Вождовац је издвојио скромна средства да опреми информатички кабинет у овој школи са двадесет лаптопова. Надам се да ћемо ову сарадњу проширити и даље”, закључио је председник Општине Вождовац Александар Савић.

Споразум о сарадњи Општина Вождовац и Зубин Поток потписан је на иницијативу Канцеларије за КиМ.

Борислав Тајић помоћник директора Канцеларије за КиМ рекао је да уз све напоре које чини Влада Републике Србије решавају текући проблеми.

“Помоћ коју је Општина Вождовац донела допринеће унапређењу школског система а посебно раду са ученицима”, рекао је Тајић.

Ова помоћ је само почетак сарадње две братске општине.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Брнабић: Приштина да укине таксе, треба да олакшавамо трговину

Премијерка Ана Брнабић поручила је данас у Лондону, на самиту о Западном Балкану, да Приштина …