Главна / Друштво / ДЗ Грачаница спроводи акцију мерења крвног притиска и нивоа шећера у крви

ДЗ Грачаница спроводи акцију мерења крвног притиска и нивоа шећера у крви

Поводом Светског дана срца, Дом здравља Грачаница организује акцију бесплатног мерења нивоа шећера у крви, крвног притиска и телесне тежине у центру Грачанице, на платоу испред Дома здравља.

Дом здравља Грачаница врло често организује акције оваквог типа, истакао је у изјави за РТВ Грачаница Владимир Петковић, специјалиста интезивне здравствене неге ДЗ Грачаница.

„Сматрамо да овакве акције доприносе очувању здравља људи и то ћемо постићи тако што ћемо подићи здравствену свест људи на један виши ниво и нагласити да је превентива најважнија у очувању здравља када су у питању срце и крвни судови“, казао је Петковић.

Светски дан срца у Грачаници ће ове године бити обележен низом акција, које спроводи овдашњи Дом здравља, а све то с циљем да се укаже на то колико су болести срца данас распрострањене и колико је битно откривање и лечење истих, као и превентива.

„Исту акцију ћемо имати и у понедељак, а поред ових акција на којима наши суграђани могу потпуно беспалтно и без здравствених легитимација измерити крвни притисак и ниво шећера у крви, све то могу урадити и у наредних 14 дана у просторијама Дома здравља у Грачаници“, истакао је Петковић.

Акција је почела у 9 сати и већ је привукла пажњу многих наших суграђана, који су за наш програм истакли да су акције овог типа веома значајне, како за хроничне болеснике тако и за све суграђане.

Check Also

Гугутке већ пет година излежу своје младунце на тераси породице Ђорђевић

Породица Ђорђевић у Грачаници, пре пет година, с љубављу је прихватила  два, сасвим неуобичајна и …