Главна / Вести / Косово и Метохија / Косовска полиција приморала Козарева да напусти КиМ

Косовска полиција приморала Козарева да напусти КиМ

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да су заменика директора Канцеларије за Косово и Метохију Душана Козарева, данас на путу од Ранилуга ка Новом Брду зауставили приштински полицајци, и приморали га да напусти нашу јужну покрајину.

“Двадесетак полицајаца је, са пет возила, спровело Козарева до административног прелаза Кончуљ, са образложењем да “представници државних органа Србије нису пожељни на косовским изборима”.

Козарев је, наиме, данас требало да присуствује једном од предизборних скупова Српске листе и пренесе поруку јединства српског народа на Косову и Метохији са државом Србијом, додаје се.

“Косовска полиција покушава да ухвати и помоћника директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића, који је се са истим циљем упутио у Племетину” стоји у саопштењу.

Овај насилнички акт Приштине у супротности је са свим договорима о слободи кретања, и представља бруталну демонстрацију силе са очигледним циљем да се Срби на Косову и Метохији застраше и одврате од подршке Српској листи.

“Косовска полиција се на овај начин директно ставила у службу политике, а све у интересу политичких субјеката који се уз албанску подршку боре са Српском листом за десет загарантованих српских посланичких места у парламенту привремених институција самоуправе у Приштини” наводи Канцеларија за КиМ.

Упозоравамо виновнике оваквих насилних аката и провокација да ће кривично одговарати када постану доступни нашим правосудним органима. Србија неће бити одстрањена са Косова и Метохије бесмисленим насилничким акцијама, и српски народ ће, упркос овом насиљу, референдумски 6. октобра гласати за чврсте везе са својом државом Србијом, истиче се у саопштењу.

О бесправном поступању према званичницима државне институције Србије биће информисане све међународне инстанце саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Извор: Тв Мост, Саопштење

Check Also

Вучић о КиМ: Да извучемо највише, вратимо нешто што су неки изгубили

Веома је компликована и тешка ситуација за Србију по питању Косова и Метохије, а они …