Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић:Упркос притисцима Срби на КиМ верују у своју државу

Петковић:Упркос притисцима Срби на КиМ верују у своју државу

Предизборна кампања на Косову и Метохији води се под незапамценим притисцима и застрашивањем српског народа, рекао је помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Он је присуствовао предизборном скупу у Лепосавићу, након чега је косовска полиција и од њега тражила да напусти Кососво и Метохију.

Забрана уласка на Косово и Метохију и претња хапшењем представницима Канцеларије за КиМ је притисак са којим се свакодневно суоцава српски народ на КиМ, рекао је Петковић.

“Када сам већ добијао претње да цу бити ухапшен обилазио сам места где у албанском окружењу живе малобројни Срби. И код њих се осеца жива вера и повезаност са срском државом”, рекао је Петковић за РТС-а.

Ситуација је веома напета недељу дана до избора на КиМ јер Приштина на све нацине покушава да изврши притисак на Српску листу и застраши српски народ.

“То што је запаљена куца у Клини у Метохији где су српслки повратници је идеја да се спали у корену свака намера о повратку. Једини нацин да се настави политика председника Александра Вуцица, пре свега у инвестиционом погледу, је да победи Српска листа и освоји свих десет загарантованих мандата”, указао је Петковић.

Извор: РТС

Check Also

Социјално предузеће Грачаница посетио председник општине Грачаница Срђан Поповић

Социјално предузеће Грачаница постоји од 2014 године у Грачаници, настало је кроз пројекат Европске Уније …