Главна / Вести / Косово и Метохија / Почела изградња куће за породицу Симић. То је темељ за будућност, поручује Поповић

Почела изградња куће за породицу Симић. То је темељ за будућност, поручује Поповић

Полагањем камена темељца у Лепини је почела изградња куће за расељену четворочлану породицу Милана Симића. Ово је последња од шест кућа које Општина Грачаница гради за социјално угрожене и расељене породице, али и младе брачне парове.

Камен темељац за иградњу новог дома за из Штимља расељену породицу Симић данас је у Лепини положио председник општине Грачаница Срђан Поповић. То приликом је још једном поновио да „сваки нови темељ значи будућност на овом простору“.

„Последњу кућу у овој години градимо породици Симић која је заслужила да има свој дом. Знамо кроз шта су све прошли, тако да сам веома срећан што смо успели да им помогнемо на адекватан начин. Знамо да су им и деца незапослена, то ћемо у неком другом периоду да решимо“, казао је Поповић.

Председник Поповић је истакао да је план локалне самоураве удомљавање сваке породице којој је потребан кров над главом.

„На овоме нећемо стати, већ сам разговарао са својим тимом да за наредну годину, како знамо и умемо, направимо план за иградњу нових кућа, да још породица усрећимо. На генералном плану надам се да за две године неће постојати породице којима ће бити потребан кров над главом“, рекао је Поповић.

Камен темељац положио је и домаћин Милан Симић који је истакао да нова кућа за њега и породицу значи трајни опстанак овде.

„Боравили смо у туђим, углавном старим, трошним и кућама пуним влаге, тако да нам изградња нове пуно значи“, казао је Милан.

„Било нам је много тешко, били смо на мукама и у опасним ситуацијама, али смо заједно као породица издржали и опстали. Нисмо веровали да ће нам неко помоћи и изградити кућу. Сада смо срећни, хвала Општини Грачаница и председнику Поповићу и свима који су помогли“, казала је Миланова супруга.

Кућа за породицу Симић последња је од шест кућа које Општина Грачаница гради на основу Социјалне карте становања за породице из социјалне категорије, расељена лица и младе прачне парове. Свих шест кућа биће завршене и усељене до краја године.

Check Also

Ђурић и Боцан-Харченко размотрили ситуацију након увођења блокаде Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадором Руске Федерације …