Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Приштина Србе прогласила за грађане другог реда

Ђурић: Приштина Србе прогласила за грађане другог реда

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да је Приштина, забрањујући представницима државе Србије да заједно са Србима на KиМ учествују у предизборној кампањи за покрајинске изборе, званично озаконила сегрегацију и апартхејд и Србе на KиМ прогласила за грађане другог реда.

Ђурић је додао да је чињеница да се само Србима забрањује да подрже друге Србе,а да на албанске скупове могу да долазе и чланови Бундестага, пруживши подршку лидеру Самоопредељења Аљбину Kуртију који се отворено залаже за стварање Велике Албаније, а противи дијалогу са Београдом.

“За њега није проблем да дође на KиМ и учествује у кампањи, а Србима се забрањује. То нису двоструки аршини него сегрегација, апартхејд и проглашавање Срба за грађане другог реда”, рекао је Ђурић новинарима.

Додао је да показује да једна правила важе за Албанце, а сасвим друга за Србе чија се права директно газе.

Ђурић је навео да очекује да ће бити разумних људи у међународној заједници и других који ће реаговати на овај вид сегрегације.

“Наше људе ове не треба да поколеба и треба да знају да је најбољи одговор да изађемо на изборе 6.октобра што масовније, да победимо нашом упорношћу, истрајношћу, решеношћу да се боримо, енергијом, срцем и љубављу према Србији”, нагласио је он.

Извор: Танјуг

Check Also

Ђурић и Боцан-Харченко размотрили ситуацију након увођења блокаде Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадором Руске Федерације …