Главна / Вести / Косово и Метохија / Помоћницу директора Канцеларије за КиМ зауставили на Јарињу

Помоћницу директора Канцеларије за КиМ зауставили на Јарињу

Помоћници директора Канцеларије за Косово и Метохију Душици Николић данас није дозвољено да уђе на територију наше јужне покрајине, саопштила је Канцеларија за КиМ.

“Сведоци смо намерног и недемократског поступања привремених институција у Приштини које, без икаквог правног утемељења, настављају да спречевају представнике Владе Србије да буду уз свој народ на Косову и Метохији и да им пруже подршку”, изјавила је Душица Николић телевизји Мост на административном прелазу Јариње, а саопштава Канцеларија за КиМ.

Николићева је поручила да Приштина никаквим забранама неће моћи да “разбије српско јединство и обесхрабри Србе”.

“Могу нас они спречавати и забрањивати да уђемо на наше Косово и Метохију али неће успети да умање жељу и вољу да будемо ту уз наш народ”, рекла је Душица Николић и додала:

“Плаше се српског јединства и по сваку цену желе да обесхрабре Србе. Зато је важно да 6. октобра покажемо нашу снагу, јединство и српски инат, и победимо до краја и сви заједно”, рекла је помоћница директора Канцеларије за КиМ.

Протеклих дана Приштина је у више наврата забрањивала уласке на Косово функционерима Канцеларије за КиМ.

Из косовског министарства спољних послова рекли су да се представницима државе Србије забрањује да на било који начин учествују у предизборној кампањи за предстојеће покрајинске изборе.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Ђурић и Боцан-Харченко размотрили ситуацију након увођења блокаде Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадором Руске Федерације …