Главна / Вести / Косово и Метохија / Приштина жели да победе Срби који су под њиховим утицајем

Приштина жели да победе Срби који су под њиховим утицајем

Министар спољних послова Ивица Дачић каже да Приштина жели да на предстојећим изборима на КиМ буду изабрани они Срби који не би заступали српске интересе, већ би били под њиховим утицајем.

 Он је у име Владе Србије, али и СПС-а, чији је председник, позвао све Србе на КиМ да гласају за Српску листу јер је, како је рекао, то гаранција да ће имати исту политику са Београдом и да ће на најбољи начин бранити националне и државне интересе.

“Приштина жели да буду изабрани Срби који би били под њиховим утицајем, који би били Тачијеви, Харадинајеви или било чији други Срби, односно Срби који не би заступали српске интересе. Са друге стране, српски народ има интерес да се изаберу истински представници српског народа без којих није могуће водити политику заштите националних и државних интереса”, рекао је Дачић новинарима у Београду.

Он је нагласио да Приштина користи разне методе да оствари свој циљ, те је тако забрањен улазак на КиМ српским званичницима током кампање, док је Србима који немају косовска документа забрањено да гласају.

Извор: Танјуг

Check Also

Ђурић и Боцан-Харченко размотрили ситуацију након увођења блокаде Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадором Руске Федерације …