Главна / Вести / Косово и Метохија / Конвенција СЛ у К. Митровици: Српски интереси су за Српску листу светиња

Конвенција СЛ у К. Митровици: Српски интереси су за Српску листу светиња

Конвенцијом у Косовској Митровици, Српска листа је данас наставила предизборну кампању пред превремене парламентарне изборе на Косову, заказане за недељу, 6. октобар.

На скупу у Хали спортова, окупљеним симпатизерима се најпре обратила Тања Вујовић, декан Економског факултета Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

„Позивам све да у недељу, уједињени и сложни као један, несебично и свим срцем подржимо Српску листу, јер ако не будемо јединствени, неће нас ни бити, нас српског народа, наших институција. Неће бити живота за Србе на овим просторима. Важност овог тренутка је свима јасна. Бирамо људе који ће заступати српске интересе. Српској листи су српски интереси светиња. Уз њу чврсто стоји наша држава и председник“ поручила је Вујовић.

Она је истакла да универзтитетски професори  у Косовској Митровици своје студенте сем струци и науци, уче да чувају част и образ.

„Одлуком да студирају овде, али и истрајавајући на протестима доказују да су научили најважнију лекцију – како се воли своја земља и како се бори против кривде и неправде“ истакла је Вујовић и напоменула да је морална обавеза свих да у недељу изађу на изборе.

Градоначелник Грачанице Срђан Поповић рекао је обраћајући се окупљенима да  је ово историјски период за Србе на КиМ.

„Долази дан када ћемо оправдати све оно за шта смо досад страдали и гинули, то је оно за шта ћемо се борити и залагати у будућности. Ови избори су веома битни из једног разлога. Овај систем је направљен тако да се усредсереди само на то да Срби не буду јединствени. Е па то нећемо да дозволимо и зато сви сложно у недељу да покажемо колико смо јаки када је то потребно“ поручио је Поповић.

Поповић је нагласио да су сви кандидати Српске листе пажљиво бирани – високог морала, часни и поштени.

Кандидаткиња за посланика Миљана Николић нагласила је да држава Србија и Вучић позивају на слогу и јединство. Јасно је Приштина се боји наше слоге јер знају да када су Срби сложни ми смо сила, а силом се боримо за државу Србију. Кроз нас Србија је била јесте и биће присутна на овим просторима и политички и институционално.

„Без Србије и институционалног присуства  просвете и здравства нема нам опстанка. Јединство је наше најубојитије оружје. Нека свет чује не дамо наше огњиште.. Пред нама је тест чије решење сви знамо – 135. Циљ је освојити свих 10 мандата“ поручила је Николић.

Она је рекла да и поред забране спотова, забране српским званичницима да  уђу на КиМ, Српска листа не одустаје.

Потпредседник Српске листе и први на листи кандидата за посланике Игор Симић рекао је да након избора 6. октобра захвајуљући гласовима из парламента у Приштини „протерати све оне којима је лични интерес изнад националног“.

Симић се захвалио Србима широм Косова и Метохије који су дошли данас у Косовску Митровицу. „Да се захвалим свој својој браћи и сестрама који су тренутно ван ове хале, јер није било довољно места, тако да више хиљада њих стоји испред, али стоји да покаже пркос и понос, стоји да покаже да је уз своју државу Србију“.

Симић се захвалио председнику Српске листе Горану Ракићу, који се како је рекао изборио да за десетак дана почне изградња стадиона у Косовској Митровици.

У недеју 6. октобра не бирате тамо неке посланике, бирате војнике који ће бирати будућност вас и ваше деце, који ће браниит и чувати пупчану врпцу која спаја нашу државу Србију и Србе на Косову и Метохији, а то значи сва она радна места, све пензије, сва социјална давања, чува Косовои Метохију за геенрације које долазе после нас“ рекао је Симић истакавши да та борба неће бити лака.

„Зато, сви као један, сложни, покажимо онима који би да нас продају за шаку долара српство, Србија, Косово и Метохија нису на продају и немају цену. Нека 6. октобар буде празник српске слоге и јединства , нека победи Српска листа и нека победи држава Србија“ рекао је Симић.

Потпредседник Српске листе Далибор Јевтић  истакао је да борба српског народа на овим просторима никада није била лака, али да су ови дани – дани одлуке.

„Одлучујемо да ли желимо да останемо на овим просторима.  Да ли желимо да опстанемо, Да ли желимо да нас буде више у будућности.  Одлучујемо да ли желимо да имамо трајну и чврсту везу са нашом дртжавом Србијом, а прави одговор ћемо дати 6. октобра када референдумски треба да изађемо  и гласамо за Српску листу“ поручио је Јевтић.

У програму је учествовао и хор КУД-а “Копаоник из Лепосавића.

Предизборна кампања завршава се у петак, 4. октобра у поноћ, када наступа предизборна тишина, која ће трајати до затварања бирачких места.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

Ђурић и Боцан-Харченко размотрили ситуацију након увођења блокаде Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадором Руске Федерације …