Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић са амбасадором Индије о притисцима на српски народ на КиМ

Ђурић са амбасадором Индије о притисцима на српски народ на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадором Индије у Србији Субратом Батачарџијем и информисао га о појачаним притисцима на српски народ у покрајини.

Ђурић је истакао да је предизборна кампање, уочи покрајинских избора заказаних за 6. октобар, искоришћена за спровођење отвореног политичког терора над Српском листом, а са циљем да се у парламент привремених институција самоуправе у Приштини преваром и захваљујући албанским гласовима убаце неке странке које не бране српске националне интересе.

Српски народ на Косову и Метохији је протеклих дана, према Ђурићевим речима, суочен са кршењем фундаменталног права на политичко организовање и слободан избор, што потврђује његов статус најугроженије националне заједнице у Европи.

Захваљујући Индији на доследној подршци територијалном интегритету Србије, Ђурић је рекао да је Косово и Метохија проблем чије решење се озбиљно одражава на цео међународно-правни поредак, и зато је подршка великих и утицајних држава попут Индије од кључне важности, не само за Србију, већ и за будућност међународног права.

Check Also

Ђурић и Боцан-Харченко размотрили ситуацију након увођења блокаде Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадором Руске Федерације …