Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за Косово и Метохију: Српски народ решен да се избори за своја права

Канцеларија за Косово и Метохију: Српски народ решен да се избори за своја права

Привођењем и малтретирањем српских новинарских екипа на Косову и Метохији не може се сакрити истина о политичком терору над нашим народом у јужној покрајини – наводи се у саопштењу канцеларије за Косово и Метохију.

Новинари Радио Београда данас су без икаквог разлогу приведени у јужној Косовској Митровици, а новинари Пинка, као и екипа Танјуга пре њих, сатима су задржавани на административном прелазу Јариње.

Привремене институције самоуправе у Приштина тренирањем силе према српским новинарима јавно исказују свој антидемократски и шовинистички карактер, али и намеру да Србе на Косову и Метохији ставе под стаклено звоно и изложе их информативној блокади.

Тако нешто је, наравно, немогуће у 21. веку, али Приштина, без обзира на ту чињеницу, у незадрживом таласу мржње и насиља чини све да гетоизира читав српски народ.

Поново поручујемо екстремистима у Приштини да српски народ не може бити поколебан у решености да се избори за своја елементарна права и да очува везе са својом државом Србијом, а планере антисрпске кампање на Косову и Метохији још једном упозоравамо, у случају да смерају и озбиљније провокације, да Србија неће толерисати организовано насиље и угрожавање живота наших грађана у покрајини – наводе у Канцеларији за Косово и Метохију.

Check Also

Ђурић: Тражио сам од међународне заједнице да санкционише Приштину

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је да је одлука власти у Приштини, да …