Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић: Победа Српске листе – победа српске слоге и јединствa

Ракић: Победа Српске листе – победа српске слоге и јединствa

Председник Српске листе Горан Ракић изјавио је вечерас да је, према прелиминарним резулатима, Српска листа на превременим парламентарним изборима освојила свих 10 мандата у косовском парламенту и да је за СЛ гласало више од 90 одсто бирача у свих 10 општина са већинским српским становништвом.

Ракић је рекао да је Српска листа у северној Kосовској Митровици освојила 98,07 одсто гласова, а да је Самостална либерална странка освојила 0,47 одсто гласова, Покрет косовских Срба 0,76 одсто, а коалиција Слобода 0,7 одсто гласова.

“Ово је показатељ коме Срби на KиМ верују, а верују држави Србији и председнику Александру Вучићу”, рекао је Ракић новинарима код споменика кнезу Лазару, где је окупљенима грађанима северне Митровице саопштио резултате избора.

Ракић је рекао да проглашава победу српског јединства и слоге и у име Српске листе захвалио је одговорним људима који живе на KиМ и који су показали велику одговорност и озбиљност и схватили важност ових избора:

“Ови избори значе будућност српског народа на простору KиМ, али и будућност Горанаца, Бошњака, Рома и свих других добронамерних људи”.

Ракић је оценио да су данашњи избори пораз Европске уније, јер када ЕУ позива њене чланице на јединство, онда је то демократија, али није када држава Србија и Александар Вучић позивају српски народ на јединство.

Захвалио је држави Србији, влади, председнику Вучићу и директору Kанцеларије за KиМ Марко Ðурић на подршци коју пружају српском народу на KиМ “када је тешкуко и када је лепо”.

Ракић је захвалио и интерно расељеним и протераним Србима са KиМ који су данас у великом броју дошли и гласали.

Позвао је присутне да аплаузом поздраве Томислава Бакића и Угљешу Живулова, који су данас приведени само зато што је, како је рекао, неко желео да гласа са српском личном картом.

Ракић није желео да коментарише изборне резултате албанских партија.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Преминуо новинар ТВ Мост Боривоје Угриновић

Данас је у Нишу после краће болести, у 59. години, преминуо наш дугогодишњи колега Боривоје …