Главна / Вести / Косово и Метохија / Елезит:Бројање гласова пристиглих поштом за неколико дана

Елезит:Бројање гласова пристиглих поштом за неколико дана

Портпарол ЦИК-а, Валмир Елезит, изјавио је данас да се очекује да ће пребројавање гласачких листића особа са посебним потребама и гласови из дијаспоре, који су пристигли поштом, почети за неколико дана, али није могао да прецизира када.

“Што се тиче питања када ће почети бројање условних гласова, гласова са посебним потребама и поште, зависи од процедуре и динамике посла у Центру за бројање гласова и резултате, али надамо се у року од неколико дана…”, рекао је Елезит, пренела је Коха.

Према речима Елезита, ЦИК тренутно нема податке о томе колико је људи са посебним потребама искористило своје право гласа, односно колики је број тих, како каже, условних гласова, те додао да ће ти подаци бити објављени након процедуре за пријем “осетљивог” изборног материјала из свих општина.

Иначе, пише Коха, тзв. Косово је задржало тренд неважећих изборних листића, а Централна изборна комисија је саопштила да их је на јучерашњим превременим парламентарним изборима регистровано преко 40.155.

ЦИК је до сада пребројао 98,15 одсто гласачких листића, а број неважећих би могао да се повећа током пребројавања гласачких листића особа са посебним потребама и гласова добијенх поштом.

Извор: Танјуг

Check Also

Ђурић: Тражио сам од међународне заједнице да санкционише Приштину

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је да је одлука власти у Приштини, да …