Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић: У Приштини изведена шовинистичка фарса

Ракић: У Приштини изведена шовинистичка фарса

Председник Српске листе Горан Ракић у саопштењу каже да је јутрос око 11 часова изведена шовинистичка фарса у режији албанских политичких партија, уз асистентицију косовске полиције, Централне изборне комисије и осталих косовских институција, приликом које је започета крађа српских гласова у корист Рашића, Петровића, Раде Трајковић, Јаблановића и осталих послушних Срба, у центру Приштине.

Уз изговор да коверте са српским гласовима из централне Србије имају “чудан мирис” албански чланови комисије су напрасно почели да се пренемажу како су отровани. У истој просторији су се налазили и српски посматрачи који нису осетили никакав мирис нити имали било какав здравствени проблем. Уз примену силе, и поред захтева члана Српске листе Стевана Веселиноћа да остане уз материјал, он и сви наши посматрачи су истерани, не само из просторије у којој се налазе гласови, већ из читаве зграде.

Сличне представе смо могли да видимо у прошлости када су Срби и Албанци дисали исти ваздух и пили исту воду, али су само Албанци били “отровани”.

Пред очима хиљада међународних представника, посматрача изборног процеса из САД, ЕУ, Немачке, Британије и осталих  у току је крађа гласова српског народа у циљу прекрајања изборне воље, а са намером да се у парламент у Приштини силом, уз крађу и кршење свих закона, убаце подобни Срби, послушници Приштине.

У име српског народа са Косова и Метохије желим да обавестим јавност да Српска листа неће прихватити да било ко манипулише гласовима и мимо воље грађана инсталира, Албанцима, подобне Србе, те захтевамо од свих међународних фактора да спрече ову шовинистичку фарсу и крађу којом Приштина обесмишљава учешће Срба у овом процесу, наводи се у саопштењу председника Српске листе Горана Ракића.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …