Главна / Вести / Косово и Метохија / Веселиновић: У Приштини одиграна драма због пристиглих гласова из Србије

Веселиновић: У Приштини одиграна драма због пристиглих гласова из Србије

У центру за бројање гласова у Приштини данас је прекинуто бројање гласова који су пристигли из централне Србије путем поште због наводне алергије раника који су бројали гласове.

Једини српски члан Централне изборне комисије на Косову Стеван Веселиновић изјавио је, за РТВ Грачаница, да је у питању драма у режији одељења које води гласање путем поште и косовске полиције.

„Ово што се десило сматрам да је једна представа, која је намерно урађена а у режији је дела секретаријата или одељења које води гласање путем поште и с обзиром на то да је умешана и косовска полиција док је цео овај процес трајао сматрам да је ово и у режији косовскe полиције“, казао је Веселиновић.

„Данас је почело бројење гласова после дуге борбе да се ти гласови не пониште. Након обраде једне четвртине тих података руководилац дивизије која се бави обрадом тих гласова  питао је раднике да ли има проблема са ковертама, а они су сви у глас рекли „да, осећамо неки чудан мирис, имамо свраб, алергију“ и онда је цео тај процес заустављен. Позвана је полиција, која је убрзо дошла избацила из зграде све посматраче, чак и мене члана ЦИК-а“, истакао је Веселиновић и додао да су коверте са гласовима остале потпуно незаштићене и да је њима могло да се манипулише.

Веселиновић је истакао да је он био дуго испитиван од стране јавног тужиоца  и је да њему, као и српским посматрачима, одузет телефон.

„У бројању гласова учествовало је око двадесетак радника од којих ниједан није био Србин, била су само два посматрача испред Српске листе, један је стајао у ходнику, а један је био присутан али само визуелно да посматра и није имао права да се креће по просторији“, казао је Веселиновић.

Улица у којој се налази центар за бројање гласова у Приштини, била је потпуно блокирана од стране косовске полиције и специјалних јединица КП, а стално је била присутна и екипа хитне помоћи.

Check Also

Новости: Хоће пречицом да бришу Резолуцију 1244, Хоти изнео план како треба да изгледа коначни споразум

Иако је Резолуцију 1244 донео један од најважнијих органа Уједињених нација, организације у коју Kосово …