Главна / Друштво / У Грачаници одржана комеморација поводом смрти др Небојше Миловановића

У Грачаници одржана комеморација поводом смрти др Небојше Миловановића

Поводом изненадне смрти доктора Небојше Миловановића,  у Дому културе у Грачаници одржан је комеморативни скуп коме су  присуствовали  родбина и великог броја колега и  пријатеља преминулог.

О сарадњи и пријатељству са др Миловановићем као и о његовој улози у унапређењу здравственог система и рада са пацијентима,  говорили су председник општине Грачаница Срђан Поповић и директор Клиничко болничког центра проф др Братислав Лазић.

Обраћајући се присутнима на комеморацији,  Поповић је истакао да је др Миловановић својим карактером опомињао све нас да морамо бити смирени, трпељиви и спремни да саслушамо свачији глас и у сваком тренутку помогнемо онолико колико је снаге у нама.

„ У њему је увек било и снаге и воље да изађе у сусрет сарадницима и упути искрен савет,  а за пацијенте није имао радно време. Доктор Небојша Миловановић пленио је величином свог духа и несебично се давао у сваком сегменту свог рада.Његов допринос у развоју здравственог система на територији општине Грачаница је немерљив”.

Поповић је нагласио да су Дом Здравља у Гуштерици и цео наш здравствени систем изгубили  врсног професионалца и хуманисту,  те да ће се заувек осећати та празнина у моментима планирања и релаизације идеја.

” Те започете идеје докторе требали  смо заједничким напорним радом,  још дуги низ година да претворамо у дело као и све до сада. На жалост изненада си нас напустио и оставио нам ненадокнадив губитак“, казао је Поповић.

Проф др Братислав Лазић рекао је да је  смрт доктора Миловановића ненадокнадив губитак за здравствени систем.и да ће се та празнина осећати у данима који долазе.

“Борио се за своје Косово и Метохију, борио се и увек био ту кад је отаџбина звала. Једном речју др Небојша Миловановић је био човек од великог респекта, човек који је заслужио огромно поштовање и празнина која ће остати за њим је велика и ненадокнадива. Био је одан и искрен сарадник, посвећен отац и пре свега велики професионалац”, казао је проф Лазић.

Истакнути лекар, хуманиста, директор Дома здравља у Доњој Гуштерици др Небојша Миловановић, изненада је преминуо у 56. години живота. Доктор Небојша Миловановић био је дугогодишњи лекар у Дому здравља у Доњој Гуштерици и директор Регионалне болнице при општини Грачаница. Др Миловановић биће сахрањен данас на градском гробљу у Нишу.

Check Also

Новости: Хоће пречицом да бришу Резолуцију 1244, Хоти изнео план како треба да изгледа коначни споразум

Иако је Резолуцију 1244 донео један од најважнијих органа Уједињених нација, организације у коју Kосово …