Главна / Вести / Косово и Метохија / Срђан Поповић:Српску листу може укинути само српски народ

Срђан Поповић:Српску листу може укинути само српски народ

После најновијих манипулација Приштине и претњи укидањем Српске листе, члан Председништва Српске листе Срђан Поповић гостујући у јутарњем програму РТВ Грачаница нагласио је да Српску листу може да укине само српски народ са КиМ.

„Били смо сведоци немилих сцена, које су се догодиле у претходна два дана да сви  српски чланови који су били у Централној изборној комисији на пребројавању гласова из Српске листе који су  из централне Србије у недељу  избачени због наводне дојаве да су листићи отровани. Ове сцене нико није очекивао  и сада су сви ти листићи дискутабилни јер нису били под надзором наших  чланова. Ми сумњамо да је то почетак манипулације . Цела ова сцена Албанаца може бити искоришћена за гласачке листиће који су стигли из централне Србије и тиме се наметну лидери из српске заједнице који ће одговарати Приштини“.

„Многи нису очекивали да Српска листа у десет српских општина победи и да добије 98 одсто гласова. Срби никада нису били јединственији и показали смо да желимо што јачувезу са Владом Србије и председником Александром Вучићем“.

Поповић је поводом најновије информације о укидању Српске листе рекао да Српску листу могу да укину само Срби који живе на овим просторима, тако што неће  за њу гласати.

Check Also

Став Србије је да таксе морају бити укинуте без условљавања

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев није данас желео да коментарише најновија …