Главна / Вести / Косово и Метохија / Јефтић: Српска листа неће дозволити прекрајање изборне воље грађана

Јефтић: Српска листа неће дозволити прекрајање изборне воље грађана

Поводом афере наводног тровања чланова изборне комисије при бројању гласова пристиглих из Србије, члан председништва Српске листе Далибор Јефтић,  каже да чињеница да се десило “једнонационално тровање” доводи у сумњу да би могла да се деси крађа гласова и нешто што може да резултира тиме да се неко ко није добио подршку  народа, угура у косовски парламент.

“То је опасно са више становишта и Српска листа неће прихватити један такав сценарио,  да они који нису добили подршку српског народа и који  су  радили  и сигурно ће радити противно интересима српског народа на овим просторима, буду његови представници у парламенту”, каже Јефтић.

Јефтић истиче да је очигледна намера да се прекроји изборна воља Срба и изборни резултат Српске листе.

“Ако гледамо изјаве готово свих лидера албанских партија и узмемо у обзир чињеницу да нам нико од њих није честитао на изборном резултату , онда се јасно види коме је у интересу да Српска листа нема свих десет места у парламенту, како би имали неког ко ће  онако како му они наложе наставити да подржава све оно што није у интересу српског народа” , истиче Јефтић.

Јефтић такође истиче да је Српска листа о свему обавестила разне представнике међународне заједнице и да ће тражити и да се ових спорних 900 гласачких листића не буду уважени јер,  како је казао, Српска листа неће дозволити да се њен изборни резултат на било који начин умањи.

Према речима Јефтића, читава ова ујдурма усмерена је ка томе да се “ослаби позиција званичног Београда и председника Вучића у наставку дијалога Београда и Приштине, како би неко рекао  када се седне за сто, да има Срба који не мисле као званични Београд.

Check Also

Званичници Министарства за заједнице и повратак обишли Ђоровића којем је прећено смрћу

У селу Дреновчић у општини Клина јуче око 16 часова, на свом имању секиром је …