Главна / Вести / Косово и Метохија / Кључеви од стана за 24 породице у Лапљем Селу

Кључеви од стана за 24 породице у Лапљем Селу

Председник општине Грачаница Срђан Поповић уручио је данас у Лапљем Селу кључеве 24 стана породицама из социјалне категорије и младим брачним паровима.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић каже да ће  локална самоуправа и даље радити на  пружању помоћи и решавању стамбених питања грађана.

„Настављамо да улажемо у будућност, доказ су ови станови који ће сигуран сам на боље променити живот породицама и обезбедити им пристојне услове за живот. Нећемо овде стати, у Грачаници је у току изградња још 36 стамбених јединица. Имамо још планова и породица којима је неопходна помоћ. Леп је осећај када усрећите оволики број породица, када видите насмејану и задовољну децу, која су гарант нашег опстанка, а на нама је да се бринемо о њиховој будућности“, рекао је Поповић.

Поповић истиче да је план да се у наредним годинама збрину све породице које немају решено стамбено питање.

Кључеве од стана данас је добила  четворочлана продица Јелене Радић. Они су захвалили свима који су допринели да добију свој дом.

„Много нам значи и презадовољни смо, јер смо коначно дочекали да имамо свој кров над главом. Олакшаће нам живот, нећемо плаћати станарину и моћићемо да улажемо у друге ствари“, казала је Јелена.

Након шест година приватног становања стамбено је збринута и самохрана мајка Милица Ђукић, која истиче да ово за њу значи нови живот.

При додели станова нису заборављени ни они који су прогнани из својих домова, па је тако данас свој нови дом  добила и  породица Рикало из Косова Поља. .

„Захваљујући локалној самоуправа која је схватила проблем расељених и протераних лица ми сада имамо трајни смештај. Од 17. марта 2004. године мењали смо станове, тако да је срећа и задовољство што сада на једном месту планирамо будућност“, каже Невенка Рикало.

Стан је добила и седмочлана ромска породица Ћелић из Преоца.

„Ово је за нас највећа срећа, мени и породици је ово нови живот. Живели смо у тешким услвоима без воде и струје, сада нам је лакше“, каже Берјан Ћелић.

У Лапљем Селу за социјално угрожене породице и брачне парове изграђено је шест зграда. Четири са 16 станова изградила је Општина Грачаница, а две са осам станова Министарство локалне самоуправе.

Станови су површинa од 43 до 54 квадрата, а  породицама су додељени на основу јавног конкурса који је локална самоуправа расписала на основу Социјалне карте становања.

Check Also

Ђурић: Тражио сам од међународне заједнице да санкционише Приштину

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је да је одлука власти у Приштини, да …