Главна / Вести / Косово и Метохија / Република Српска за дечји осмех на Косову и Метохији

Република Српска за дечји осмех на Косову и Метохији

Одбор за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске и ове године од половине октобра до 31 децембра преко основних и средњих школа Републике Српске спроводи хуманитарну акцију “За дечји осмех на Косову и Метохији”.

“Желимо да у јануарау 2020.године за божићне и новогодишње празнике обрадујемо малишане на Косову и Метохији”, стоји у саопштењу Одбора.

Свим основним и средњим школама Републике Српске прослеђен је допис како би подржали ову акцију и обрадовали вршњаке на КиМ.

“Посебно задовољство причињава чињеница што је нашу акцију и ове године препознало и дописом основним и средњим школама подржало министарство просвете и културе Републике Српске и министрица Наталија Тривић”, наводи се у саопштењу.

У акцију су се већ укључиле две основне школе – “Иво Андрић” Прњавор и “Јован Дучић” Бијељина и позвале и друге школе да им се прикључе.

Ове године Одбор спроводи ову хуманитарну акцију и помаже у изградњи и опремању Дневног центра”Подржи ме-9 јануар” за 140 деце и младих са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља”Подржи ме” из Косовске Митровице.

“Ovaj centar je projekat našeg Odbora i prvi je ovakvog tipa na Kosovu i Metohiji koji želimo naredne 2020.godine da damo na korištenje ovoj deci i mladima i da bude njihova druga kuća.
Ovaj centar imaće još veći značaj i toplinu kad ga izgradimo i opremimo u čemu su učestvovali između ostalih i njihovi vršnjaci iz Republike Srpske”, navodi se u saopštenju Odbora za pomoć Srbima na KiM.

Извор: Саопиштење

Check Also

Званичници Министарства за заједнице и повратак обишли Ђоровића којем је прећено смрћу

У селу Дреновчић у општини Клина јуче око 16 часова, на свом имању секиром је …