Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Курти је политичар прошлости, незаинтересован за мир и стабилност у региону

Ђурић: Курти је политичар прошлости, незаинтересован за мир и стабилност у региону

Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, сматра како је очигледно да је Куртију мртва жеља за икаквим дијалогом и да је, као политичар прошлости, незаинтересован за мир и стабилност у региону, и бољу будућност и албанског и српског народа.

Ниподаштавајући Заједницу српских општина, Курти директно ниподаштава Европску унију уз чије посредовање је постигнут Бриселски споразум, каже Ђурић.

Он подсећа да Приштина пуних 6,5 година, односно 78 месеци, 338 недеља или 2371 дан, не испуњава обавезе преузете бриселским дијалогом и да је јасно да је намера и будућих власти у Приштини, за који део међународне заједнице мисли да су умеренији лидери окренути дијалогу, да наставе са таквом неодговорном политиком, политиком нестабилности и проблема.

“Жељно ишчекујемо јасну оцену ЕУ оваквих ставова лидера косметских Албанаца и претендента на место премијера привремених приштинских институција о Бриселском споразуму и обавезама преузетим у том процесу”, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Ђурић додаје да Курти оваквим ставом о ЗСО поново гази и игнорише и вољу српског народа, као и да дружењем са њему подобним Србима – Радом Трајковић, Рашићем и Петровићем, који заједно имају подршку три одсто Срба на КиМ – Курти креира погрешну слику да Срби са КиМ не желе ЗСО.

“То су опасне грешке, које је и Србија чинила ранијих деценија, ниподаштавајући вољу грађана и бирајући подобне, а не легитимне представнике другог народа за релевантне саговорнике”, истиче Ђурић.

Он закључује да Курти из дана у дан, у одсуству одговорне политике за социо-економски напредак и бољи живот, прибегава историјском ревизионизму и шовинизму и политици мржње.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

У српским срединама на КиМ један преминули и још 38 позитивних на коронавирус

У српским срединама на Косову и Метохији у последња 24 часа коронавирус је потврђен код …