Главна / Друштво / Свечано обележен јубилеј – 20 година постојања Радио Грачанице

Свечано обележен јубилеј – 20 година постојања Радио Грачанице

Свечаном прославом у ресторану „Клуб привредника“ у Грачаници,  Радио Грачаница је синоћ  обележила 20 година постојања. Овај велики и значајан јубилеј увеличали су  многобројни дугогодишњи пријатељи и сарадници Радио Грачанице. За допринос и залагање у раду, Радио Грачаница је доделила плакете и захвалнице заслужним појединцима, као и представницима институција.

Координатор РТВ Грачаница Саша Мицић захвалио је свим сарадницима на дугогодишњој сарадњи.

„Захваљујем се господину Ђурићу на искреним честиткама јер без подршке наше државе, Канцеларије за КиМ  и, наравно јавног предузећа „Мрежа Мост“ ми као пословна јединица не бисмо опстали. Захваљујем се и свим нашим сарадницима, пријатељима и колегама који су уз нас и на овај битан дан. Вечерас нећу причати о тешком развојном путу Радио Грачанице, нећу се враћати у тешка и несрећна времена. Надам се да ће у годинама које су пред нама Радио Грачаница извештавати о лепим и срећним тренуцима битним за живот и опстанак српског становништва на КиМ, а никако о неким новим погромима и страдањима. Отворили смо телевизију и наш следећи задатак је да постанемо видљивији“, казао је Мицић, који је након обраћања заслужнима уручио признања.

Директорица ЈП „Мрежа Мост“ Слађана Иванчевић нагласила је да је Радио Грачаница битан део Мреже Мост и да без ње ово предузеће не би могло да буде то што јесте.

„Свим својим колегама честитам овај велики јубилеј и захваљујем им на досадашњем раду и труду који свакодневно улажу. Ни Радио Грачаница сада ни РТВ Грачаница, а ни Мрежа Мост не би могли да буду то што јесу да они не постоје и да не раде свој посао тако добро. Ми смо ове године опремили Радио Грачаницу потпуно новом опремом, план нам је да то урадимо и са телевизијом идуће године , да дигитализујемо телевизију и да искористимо све могућности како би ова телевизија била видљивија јер квалитет програма који пружа стварно то заслужује“, истакла је Иванчевић, која се захвалила на признању и додала да она само ради свој посао.

Добитници плакета за сарадњу са Радио Грачаницом су председник општине Грачаница Срђан Поповић и директор КБЦ Приштина-Грачаница Братислав Лазић, који су истакли да је Радио Грачаница кроз професионално извештавање увек била и биће веома битна за свој народ на КиМ.

„Двадесет година са својим народом,  двадесет година, које су биле веома турбулентне ви сте успевали да и у овим неправедним временима извештавате на један праведан начин. Знам колико вам је тешко, често сам и сам био сведок колико вам је мудрости и труда било потребно да у тешким тренуцима пренесете праву информацију. Желим вам да још пуно година радите на истини“, казао је Поповић.

„Двадесет година мукотрпног рада, живота у тешким условима, оптерећености ризичним ситуацијама и неизвесношћу, али двадесет година опстанка у једном таквом безбедносном и политичком миљеу само показује да људи који раде у овој установи јесу јаки, чврсти, стабилни и људи који били и биће способни да изнесу овај велики терет који нам је судбина доделила“, казао је проф. др Братислав Лазић.

Зорану Станковићу, Дејану Миленковићу, Славиши Јовановићу, Драгану Јевтићу и Сузани Милосављевић – радницима који су заслужни за формирање Радио Грачанице, као и опстанак протеклих година уручене су захвалнице.

Својим величанственим гласом славље је увеличала млада Тамара Капетановић, а свечаној прослави Радио Грачанице нису присуствовали представници Канцеларије за КиМ, којима јуче није био дозвољен улаз на КиМ.

 

 

 

Check Also

Коснет: Кандидати који нису верификовани морају поштовати одлуке правосуђа

Амерички амбасадор у Приштини Филип Коснет позвао је све политичаре, чије кандидатуре за посланике нису …