Главна / Вести / Косово и Метохија / Мрежа Мост на 64. Међународном Сајму књига у Београду

Мрежа Мост на 64. Међународном Сајму књига у Београду

Јавно предузеће „Мрежа Мост“ наставља да гради мостове. На штанду Комнета и Проунса у оквиру 64. Међународног Сајма књига у Београду и ове године представљени су постигнути резултати и планови за наредну годину.

Прве информације које са Косова и Метохије оду у етар су из система ЈП „Мрежа Мост“ . Проширили смо се ван КиМ, а наш циљ је да идемо што даље истакла је директорка Јавног предузећа „Мрежа Мост“ Слађана Иванчевић .

“Захваљујући КомНет мрежи имамо више простора да са КиМ извештавамо и о лепим стварима, догађајима, о животу српског народа у покрајини”, рекла је она.

Иванчевић је подсетила да ЈП броји близу 150 запослених , више од 120 живе и раде на КиМ, а поред четири медија ради и велико дописништво у Београду са двадесетак људи и прати догађаје који су везани за централну Србију, Војводину  и окружење.

Координатор ТВ Мост Звечан Соња Милојевић каже да ова Телевизија емитује Јутарњи програм, Слике дана, емисије из области културе, спорта и других дешавања у зависности од онога што се дешава на терену.

“Поседујемо богату архиву зато што смо велики хроничар збивања на КиМ од 1999. године и пре тога “ рекла је Милојевић.

Координатор РТВ Грачаница Саша Мицић истакао је да они већ три године раде као телевизија и мисли да су јако успешни у томе.

“Имамо одличну сарадњу са Телевизијом Мост и Тв Пулсом као и пословним јединицама у оквиру Мреже Мост”, рекао је Мицић.

Према речима координатора РТВ Пулс Шилово Ненада Миленковића један од водећих за спољни пренос су запослени у овој медијској кући.

“Све догађаје које сте гледали на КиМ, од преноса посете председника Александра Вучића до спортских догађаја радила је Тв Мост у сарадњи са нама”, рекао је Миленковић.

Координатор Радио Косовска Митровица Маја Фићовић нагласила је да “не би опстали без свесрдне подршке и улагања од стране ЈП Мрежа Мост и Канцеларије за КиМ“.

“Захвални смо им на томе “, нагласила је Фићовић.

Успостављена је и пословна сарадња са осталим пословним кућама .

“Сарађујемо са телевизијом Корени, са Тв Пинк-ом, са РТС-ом, са Студиом Б и ко год жели да преузме нешто од нашег материјала ми смо спремни да изађемо у сусрет јер сматрамо да све што се дешава на КиМ треба да види што већи број гледалаца”, рекла је Иванчевић.

Захтеван пројекат започет је и са Филмским новостима, чији директор Владимир Томић каже да је “заједнички задатак да јавност буде информисана о свим областима живота Срба на КиМ који су органски везани за матицу Србију”.

За дугогодишњу сарадњу и изузетан допринос развоју српске кинематографије, а поводом 75 година Филмских новости уручена је Повеља Мрежи Мост.

Check Also

Дедић: Почело друго полугодиште, ђаци у школским клупама

Ученици у свим школама у српским срединама на Косову и Метохији од јутрос су у …