Главна / Друштво / Концерт Црквеног хора “Бранислав Нушић” у крипти Храма Светог Саве
Извор: Радио Косовска Митровица

Концерт Црквеног хора “Бранислав Нушић” у крипти Храма Светог Саве

Извор: Радио Косовска Митровица

Концерт Црквеног хора “Бранислав Нушић” из Косовске Митровице почео је у 19 часова у крипти Храма Светог Саве у Београду а поводом обележавања 800 година аутокефалности Српске православне цркве.

Концерту присуствује велики број Митровчана који већ годинама живе у Београду као и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

“Дошао сам лично и у име Владе Републике Србије да вам се захвалим.Ви чините душу Косовске Митровице. Први утисак који сам стекао у том граду била је анђеоска музика и небеске химне које сте изводили” рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић који је хору честитао јубилеј.

“Са поносом носите име великог Нушића који је у времену можда тежем него што је ово, носио лучу српског народа на Косову и Метохији. На крилима ваше песме да дочекамо слободу за српски народ на КиМ” рекао је Ђурић у свом обраћању.

Концерту присуствује и чувени академик и музиколог Димитрије Стефановић који је поздравио хор и пожелео им да још дуго постоје и захвалио им што предано раде на очувању духовне музике.

Диригент хора, Петар Ракић је захвалио свима а посебно својим Митровчанима који су дошли да увеличају овај важан дан за хор. Посебну захвалност упутио је академику Стефановићу.

Репертоар чини духовна музика углавном српских композитора.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

ЈКП “Комуналац” заједно са мештанима Сушице, организује акцију чишћења села

Поводом Светског дана заштите животне средине који се обележава 5. јуна, Јавно комунално предузеће „Комуналац“ …