Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Поништавањем бриселских договора и новим притисцима, Курти окреће точак историје уназад

Ђурић: Поништавањем бриселских договора и новим притисцима, Курти окреће точак историје уназад

Ревизионизам Аљбина Куртија у односу на постигнуте споразуме, заједно са његовим противљењем компромису, који би отворио врата будућности за Србе и Албанце,  сахрањује шансе за нормализацију односа – каже се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића.

Kурти, који очигледно не зна чак ни колико споразума је постигнуто, морао би да зна да, заједно са другим сепаратистичким лидерима, 2377 дана, 389 недеља, 78 месеци, 6,5 година Приштина лаже цео свет везано за формално правно преузету обавезу да формира ЗСО.

Kурти лаже албански народ и лаже међународну заједницу и ЕУ која би морала коначно да каже да ли њена реч има икакву тежину и да ли договори који су постизани уз њене гаранције имају икакву вредност.

Поништавањем бриселских договора и новим притисцима на Србе које најављује, Kурти окреће точак историје уназад и треба да буде свестан одговорности и могућих последица таквог понашања – наводи се у саопштењу.

Check Also

Менаџмент Радио телевизије Панчево и Телевизије Дунав осудили понашање новинара Н1

Менаџмент Радио телевизије Панчево и Телевизије Дунав најоштрије осуђује  недопустиво понашање новинара телевизије Н1 према …