ДруштвоКосово

Радионица „Мој добар производ“

Жене из РАЕ заједница имају прилику да учествују у новом пројекту за оснаживање жена захваљујући удружењу жена „Авенија“ као и Ивани Вујовић.

Подстицај за заједницу је нови пројекат који подржава ИОМ. Планирано је споровести четири радионице, подељене у две недеље, по два дана. Радионица под називом „Мој добар производ“ обучаваће жене како унапредити занатско пословање, како да пронађу новог купца и како да савладају употребу дигиталног маркетинга.

„Циљ је да жене које су прошле обуку у предходном пројекту у шивењу, плетењу, хеклању оспособимо, како би оне могле да продају њихов производ преко друштвених мрежа, односно како да науче како да свој производ рекламирају. Што се жена из Ромске, Ашкалијске и Египћанске заједнице тиче, којих имамо укупно 13. жена, међу њима је млађа и старија популација. Један од наших циљева је да некима од њих обезбедимо стални посао. Тежимо ка томе да оне кроз Авенију, и кроз наш и њихов рад заједно, оспособе себе и допринесу својој породици финансијску помоћ. Морам да их похвалим, увек се радо одазову нашим позивима и манифестацијама, труде се у складу са својим могућностима. Имамо пуно планова и нових идеја и ми радимо на томе да их остваримо, јер кад су наше жене у питању, ми смо увек ту за њих и ми смо им увек максимална подршка“, истакла је Ивана Вујовић.

Есма Еминовић казала је да су све жене у удружењу једнаке у сваком погледу и да се ни на који начин не издвајају из друштва. Захваљујући подршци Авеније након прошлог пројекта све жене добиле су по једну шивећу машину и на тај начин добиле могућност зараде новца, истакла је Еминовић.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон