Главна / Вести / Косово и Метохија / На Брњаку заустављени кошаркаши “Раса” из Новог Пазара

На Брњаку заустављени кошаркаши “Раса” из Новог Пазара

Нова забрана на прелазу Брњак на северу Косова дочекала је данас дечаке Кошаркашког клуба “Рас” из Новог Пазара којима припадници Косовске полиције нису дозволили улазак на Косово.Пионири и кадети „Раса“ требали су у Косовској Митровици да одиграју утакмице против својих вршњака из „Трепче“ и „Полетарца“.

Пут Митровице су требали да крену и дечаци из КК “Нови Пазар” који су у оквиру трећег кола Међурегионалне лиге Србије требали снаге да одмере са вршњацима из “Трепче”. Ипак, након вести о враћању својих суграђана из “Раса” нису ни пошли из Пазара, а како су истакли, добили су чврста уверавања да им неће бити дозвољен улазак на Косово.
Косовска Митровица је после готово две деценије добила нову спортску халу која је недавно отворена, али све чешће забране косовске полиције на прелазима за екипе из Србије поново ускраћују житеље града на Ибру могућности да бодре своје спортисте.
Дугогодишњи спортски радник и тренер Кошаркашког клуба “Полетарац” из Северне Митровице Саша Трпковић рекао је за Косово Онлајн да је несхватљиво да се деци забрани да се баве спортом, надмећу и друже.
„Ово је најблаже речено преседан, јер је незамисливо да се дечацима који су једино желели да одиграју утакмицу, без икаквог правог објашњења, забрани пролазак. Предлажу нам да све утакмице играмо ван Косова као гости. Па зар наши спортисти нису заслужили да их бодре и подржавају у свог граду симпатије, родитељи и пријатељи“, упитао је Трпковић.
Забране за спортисте из Србије све су чешћи примери на прелазима са Косовом, а недавно је рампа спуштена и фудбаларима Црвене звезде, иако су препоруку за одигравање утакмице против Трепче у Житковцу дале FIFA и UEFA.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Вучић: Може ли албанска делегација да доноси одлуке?

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће се у  Бриселу, где ће сутра бити …