Главна / Вести / Србија / Вучић: Пред нама су важне године

Вучић: Пред нама су важне године

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић поручио је у Новом Саду, на свечаности поводом 11. годишњице СНС-а и страначке славе, да чланство треба да буде свесно постигнутих резултата, да се не плаши изазова и да настави да се бори за напредак Србије.

Александар Вучић је поручио да су пред Србијом важне године, важније од оних кроз које су грађани заједнички успели да прођу, и то са добрим резултатима.

Истакао је да се политика увек тицала људи, јер од људи нема ништа важније.

Суштина није у власти и лидерству, већ у визији о успешној земљи и напорима да се тај сан оствари, сматра Вучић.

Честитајући чланству крсну славу, као и грађанима, уз жељу да је у здрављу и весељу дочекају идуће године, Вучић је рекао да за то време треба много да се уради и да грађани живе боље.

Вучић је истакао да је његова “замерка најбољој странци уз земљи што не води довољно рачуна о обичним члановима”.

“Руководићемо се само својим интересима”

Вучић је поручио да Србија више није тако мала и слаба да би јој неко одређивао шта треба да ради.

Поручио је да ће Србија потписивати споразума с ким хоће, са циљем да свом сељаку обезбеди пласман за његову робу.

“Ми ћемо да се руководимо својим интересима, српским интересима, Србија на првом месту”, нагласио је Вучић.

Током говора, лидер СНС-а је направио лапсус, када је уместо имена своје садашње странке, почео да изговара име некадашње, на шта су окупљени реаговали аплаузом.

“Мени је најважније да сви људи разумеју да ни ја, а ни ви који се у Српској ради… шта ћете… од прошлости не можете да побегнете и боље је да сам штосеве на свој рачун правим”, рекао је Вучић.

Члановима странке је поручио да се не плаше да причају о резултатима.

“Пет принципа СНС-а, најважнији да млади не одлазе”

Вучић је истакао да је важно да СНС остане доследна својим кључним принципима којих има пет, без обзира на то ко ће је предводити у будућности, а да је најважнији да се спречи одлазак младих из земље.

Први је, како каже, пажљиво чување мира и стабилности и увек миран одговор, а други –чување политичке самосталности и независности.

Као трећи принцип истакао је даљи економски напредак. Четврти и најважнији принцип је, каже, брига о младима и демографија.

Пети принцип је да се људи у странци увек, у свему што раде, осврну на прошлост.

Вучић је подсетио да је СНС, чији је оснивач Томислав Николић, израз свести да се мора урадити нешто за људе у Србији, за нашу кућу.

Навео је и да је на једним месним изборима СНС изгубила, али да је он, ипак, био поносан на странку.

“Мислим да те изборе нико није ни знао, ни у странци, ни од противника. Реч је о месним изборима у Бечеју. Добили смо ми и Савез Мађара, ми 66, они 16 места, али у Ирге вароши смо изгубили са осам према шест”, навео је Вучић.

Подсетио је да је странка 2012. у најтежим условима водила кампању, да нико није био на њиховој страни, али да су победили јер је народ видео истину, у својим џеповима, на својим путевима, уништеним фабрикама, јер су, каже, тражили спас.

Најавио је да ће ускоро, за неколико дана или недеља, бити усвојен велики инвестициони план, вредан 10 милијарди евра, за улагање у најважније ствари.

Годишњица СНС-а у знаку “дигиталне будућности Србије”

Српска напредна странка годишњицу је обележила на свечаности у новосадском Спенсу, у присуству руководства, великог броја чланова и симпатизера из целе Србије.

У Спенсу се, према проценама, окупило више од 10.000 људи, а неколико хиљада остало је испред хале, и пратили су свечаност преко видео-бима.

Годишњица СНС-а је била у знаку “дигиталне будућности Србије”, што је и неколико недеља раније најављено кроз промотивне спотове странке, а скуп носи назив “11 година напретка”.

Окупљенима испред Спенса, пре почетка свечаности, обратио се председник странке и поручио да је најважнији задатак партије у наредном периоду да се младима омогући “српски сан”.

“Треба да им омогућимо да имају стан и аутомобил, а не да расипамо нашу децу по целом свету, а и да молимо оне који су напустили Србију да се врате. Морамо да се боримо за те услове”, подвукао је Вучић.

Након обраћања грађанима испред Спенса, Вучић је ушао у дворану у којој је дочекан овацијама.

Међу присустнима су били и премијерка Ана Брнабић, одскора чланица СНС-а, председница Скупштине Србије Маја Гојковић, министри у Влади Србије, председник Покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић…

СНС је од оснивања до данас постала најјача политичка снага у Србији, која сада броји више од 730.000 чланова.

Извор: РТС

Check Also

Дачић: Дипломатске активности Вучића од огромног значаја

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да су дипломатске активности председника Србије Александра …