Главна / Вести / Косово и Метохија / Још нема вести да је Косово поново тражило чланство у Унеско

Још нема вести да је Косово поново тражило чланство у Унеско

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да још нема вести о томе да је Косово поднело захтев за чланство у Унеско пред Генералну скупштину те организације, која ће бити одржана од 12. до 27. новембра у Паризу, и поручио је да ће ако захтева буде Србија поново спречити покушаје Приштине.

Дачић је рекао на седници скупштинског Одбора за спољне послове представљајући извештај о раду министарства од 1. фебруара до 20. октобра 2019. да није ни сигуран да ли Пришитна има времена да то уради и подсетио да је Србија већ једном осујетила покушај Косова.

“Ускоро почиње Генерална скупштина Унеска, ту ћемо Вучић и ја учестовати у расправи. Већ смо једном одбили захтев Косова и важно је да останемо приправни за тако нешто”, истакао је Дачић.

Циљ државе је да покаже да Косово нема потребну већину да би постало члан међународних организација, пошто у Приштини сматрају да је то већ све решено и да су постигли шта су хтели.

“Оваква гласања показују да то није тацнцо, као и повлачење признања независности Косова. Показује да је тај број далеко од онога што је њима потребно да верификују своју државност”, нагласио је Дачић.

Check Also

Вучић: Исплатили се напори Немачке и Француске

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су се исплатили напори Немачке и Француске …